Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '16

 
Kategori
Güncel
 

Silahlanma yarışı ve hızla yaklaşan 3. Dünya Savaşı...

Silahlanma yarışı ve hızla yaklaşan 3. Dünya Savaşı...
 

Silahlanma yarışı tüm hızıyla devam ediyor. İnsanlığın hayat bulduğu bu yerküreyi ve haliyle de insanlığı tümden mahvedecekler. İnsan hakları, demokrasi, 21. Yüzyıl lafları, medeniyet, hukuk, insanın ve doğadaki tüm canlıların yaşama hakkı, hepsi birer boş laftan ibaretmiş. Bu dünyada sadece canlı varlıklara değil, cansız varlıklara da zarar verilmemeli. Para için, sözümona  kalkınma için ve daha çok da büyüme için (ne demekse) doğa katlediliyor. Zaten her bakımdan yaşanmaz bir hale büründürülen dünyada, insanlar modern zamanların en bedbaht hayatını çok zorca sürdürmekteyken, bir de savaş; savaş için silahlanma adımları ne büyük zalimliktir!..

Sonra da utanmadan demokrasi dersleri…

İnsan hakları nutukları!..

Sözde demokrasinin beşiği devletler, AB!..

Vah zavallılar, vah!..

Büyük savaş çıkarsa, siz, yaşayacak mısınız?!..

Böyle bir garantiniz mi var, varsa nereden aldınız?!..

Oysa şu an, her zorluğa rağmen, insanlığın evlatları kendince bir hayat savaşı vermektedir… Zar zor yaşayan insanları öldürüp rahat mı edeceksiniz?!.. Yok böyle bir durum, tarihte de yok, gelecekte de olmayacak!..

AB silahlanma kararı almış, ilgili haber:

“Avrupa Birliği'nden flaş açıklama! Son 10 yılın en büyük fonu kurulacak.

ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump'a Avrupa'nın kendi savunma masraflarını karşılayacağı mesajını göndermek isteyen AB, son 10 yılın en büyük savunma ve araştırma fonunu kurma kararını aldı. Fon için 25 ile 100 milyar euro arası bir rakam düşünülüyor.

Avrupa Birliği, savunma harcamalarında son 10 yıldır bilinçli olarak yapılan kısıntıları kaldırarak 'ortak savunma gücü' kurma konusunda 100 milyar euroya varan bir bütçeyi onaylamaya hazırlanıyor. Avrupa Komisyonu, bugünkü toplantısında, savunma işbirliğinin canlandırılması için 5 milyar euroluk (5.3 milyar dolar) bir fon kurulmasını ve AB'nin ortak bütçesinden ve kalkınma bankasından askeri araştırmalara fon ayrılmasını yasaklayan kuralların iptalini önerdi.

Alman gazetesi Süddeutsche Zeitung'un haberine göre de, AB Komisyonu yetkilileri, Avrupa savunma stratejisinin bir parçası olan bu fon için ihtiyaç duyulan kaynağın 25 ile 100 milyar euro arasında olduğunu belirtti.(…) (Reuters)(Milliyet Gazetesi, 30.11.2016)

Ne diyeyim, ne yazayım?!..

Zalimlerin ve güçlülerin planları tarih boyunca gerçekleşmedi, hepsi yıkımla sonuçlandı…

Dilerim ki, kendini medeniyetin ve demokrasinin beşiği olarak nitelendiren, öyle görüp ve öyle yansıtan AB, silahlanmaktan vazgeçer, savaşı büyütmez, kendini ve insanlığı, insanlığın bu yerküresini mahvetmez…

 
Toplam blog
: 323
: 2029
Kayıt tarihi
: 04.09.06
 
 

Yaşanan her hayat en iyi hayattır; yeter ki içinde kötülük olmasın!.. ..