Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '16

 
Kategori
ÖSYS
 

Sınavlara nasıl hazırlanmak gerekir?

Sınavlara nasıl hazırlanmak gerekir?
 

Üniversite hedefi olan adayların sınavlara hazırlık sürecinde izlemeleri gereken yöntem söyle olmalıdır.

Gireceğin sınavları tanı
alanını ve hazırlanacağın puan türünü iyi tanı, titizlikle değerlendir ve hedefini belirle.

Yerleştirme puanını nasıl artırabileceğini düşün
sınavda hazırlanacağın bölümün sana neler kazandıracağına, hangi konularda kendini geliştireceğine ve nasıl daha iyi bir puan alabileceğine odaklan.

Puanını artırmak için hangi derslerden neler yapman gerektiğini planla
yeni sınavda hazırlandığın alanın puanını oluşturan dersleri dikkatle incele, hangi dersler sana ne kadar puan kazandıracak değerlendir. Çalışma sistemini buna göre biçimlendir.

Kendini sınava psikolojik olarak hazırla
sistem değişikliği niçin senin döneminde yapıldı diye kızgın olabilirsin. Hatta bu sistemde eksiklerin olduğunu fark edebilirsin. Bunlara rağmen bu sistemin herkes için ayni koşulları yarattığını düşün ve sistemi doğru algılayıp doğru biçimde hazırlanmanın fark yaratacağına odaklan. Olumlu yönde düşünmeye ve çözüm arayan bir tutuma yönelmeye çalış.

Hazırlık sürecinde başarı planlı çalışmaktan geçtiğini bil
yeni sınavda konu sayısı arttığı ve kapsam genişlediği için özellikle daha ayrıntılı ve dikkatli olman gerekiyor. Öğrenim gördüğün her dersi dikkatle dinle, derse katil ve konuları çok iyi örgen. Öğrendiklerini tekrarla, pekiştir.

Sistemle örtüşen sorularla bolca pratik yap
öğrendiklerini sınava taşımanın yolu bolca tekrar ve en uygun sorularla öğrendiklerini pratik yapmaktır. Bunun için yeni sisteme en uygun sorularla kendini sına. Sonuçlarını iyi yorumla ve eksiklerini gider.

Kendine güven ve moralini yüksek tut
sınava hazırlanmak sabırlı, dikkatli ve özenli bir hazırlık gerektirir. Bu süreçte iniş ve çıkışlar olabilmekte, hayatını etkileyen her şey sınav hazırlığını da etkilemektedir. Bu nedenle kendini, hedeflerinden uzaklaştıracak durumlardan uzak tut.

Deneme sınavı sonuçlarını iyi değerlendir
sınava hazırlıkta ölçme - değerlendirme ve düzeltme çok önemlidir. Doğru sorularla kendini sına, sonuçlarını doğru değerlendir, eksiklerini fark et ve düzelt. 

 
Toplam blog
: 60
: 233
Kayıt tarihi
: 09.10.12
 
 

Her türlü eğitim yazıları, özellikle sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilere gerekli olan bilgil..