Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '19

 
Kategori
Sinema
 

Sinemamızın Eksiği Konu Yok

Özellikle son dönem filmlerimiz harika da yine bir eksiklik hissediyorsunuz. Ne olduğunu bulamıyorsunuz çünkü oyunculuk, teknik vs. hepsi mükemmel.

Peki ne? Konu yok.

Filmin bir konusu var da konu değil, bir yere bağlıyorlar…100 tane yabancı film izledim 100 tane ayrı hayat. Yerli film izliyorum bir şey ispat etmeye çalışıyorlar hep, ya sen önce normal bir hayatı anlat.

Türkiye’de insanlar yaşamıyorlar ki filmlerin konusu olsun… Filmi güzel yapan değişik konusudur, bir hikâye anlat bana sıradan olsun ama hayat olsun.

Olağanüstü konular, anlatımlar, sorunlar, yer yerinden oynayacak, iddialı… Yaptığım film başarılı olsun derdinde, biraz da iddiasız ol; kendini öne çıkarıyorsun filmi değil ki, atıyorum Yol filmi ödül aldı orda kaldı.

Bütün filmlerimizin konusu Türkiye’nin sorunları, bir de başka bir şey anlatın!

Konu hikâyedir ve hikâye yaşamdır, filminizde insanlar yaşayacak. Öykü yok, senaryo yok. Ben sana bu ülkede yüzlerce hikâye çıkarayım. Hani halkımızın sorunları var ya bu yüzden sorunları işleyen filmlere bayılıyorlar ama bunlar sinema değil ki. Geriliyorum, beğeniyorum, oyunculuklara hayran kalıyorum ama film tadı almıyorum. Beni farklı yaşantılara götürmüyor.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..