Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

Sınır Yapanlar, Yeni Sınırlara Soyunuyor.

Sınır Yapanlar, Yeni Sınırlara Soyunuyor.
 

Sınır yapanlar= Sinir yapanlar

Sınırları kim çizdiyse çok zeki insanlarmış demekten kendimizi alamıyorum. Sınırlar konusu ilginç olduğu kadar çetrefilli bir konu olmakla birlikte ve Avrupa Rusya Çin tüm ülkelerde belirlenmiş ancak inanılmayan sınırlar var.

Avrupa’nın hemen her ülkesinde buna belki de İngiltere de dâhil olmak üzere bir sınır problemi var. Misal, Slovakya ile Macarlar arasında, Romanya ile Macarlar arasında, Almanlar ile Çekler arasında, Almanlarla, Polonyalılar arasında, Hollanda ile Belçika arasında var da var…

Bir ülkenin içinde bir miktar takriben yüzde on civarında bir başka kimliğe sahip bir halk bırakın, onları baskı altına alacak politikalar uygulayan bir hükümet iktidara geldiğinde ki, şu ana kadar bu tuzağa asla düşmeyen ülke görünmüyor.

Bir ülke içindeki baskıya uğrayan başka bir ırka sahip nüfus kısa zaman sonra diğer güçler tarafından kullanılır hale geliyor. Dış destek alarak varlıklarını devam ettiren diğer halk Truva Atı haline geliveriyor. Sonra o ülkede terör eylemeleri başlatmak çok kolay hale geldiği gibi söz konusu ülkede huzur ortamı bir anda yok oluveriyor.

Türkiye’yi örnek alırsak Irak’ta soydaşlarımız var, hem Kürt olarak, hem de Türk hatta Arap olarak. Türkiye’de nitekim yıllardır hem Kürtler, hem Araplar ve Türkler birlikte yaşıyor. Herkesin sınırın karşı tarafında akrabalık, soydaşlık bağları var. Sınır çizildiğinde aynı aileye sahip kişilerin bir kısmı hem Türkiye’de hem Suriye’de hem de Irak’ta olabiliyor. O halde aynı ailenin yayıldığı bir alanda sınır çizildiğinde akrabalarından ayrılmış durumda olabiliyor. Aynı şekilde Batı Trakya’da, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya’da kalan Türkler var. Polonya’da ve Ukrayna’da kalan Tatarlar, Türkler, Türkmenler var.

Yapay olduğunu bilerek birilerinin çizdiği sınırın esas olarak hedefi istikrarsız devletler oluşturmak üzere kurgulanmış bir pozisyon yaratırken bu durum zayıf devletleri istenildiği zaman parçalanıp yutulacak ve kafasını dışarıya çeviremeyecek kadar içeriyle meşgul olmasına neden oluyor.

Sınır yapanlar, sınır yapmakla kalmıyorlar. Sinir yapıyorlar…

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..