Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '17

 
Kategori
Dünya
 

Sırada Türkiye ve İran var

Sırada Türkiye ve İran var
 

Emperyalistlerin, başta Amerika olmak üzere, bölgemiz ve Ortadoğu üstüne planları Birinci Dünya Savaşı’ndan beri sürüyor.

Yirminci yüzyılın ikinci yarısından sonra dünyada teknolojinin gelişmesi ile birlikte petrol ve petrol ürünlerinin değerinin artması ve İsrail devletinin kurulması Ortadoğu’nun stratejik ve ekonomik konumunu artırmıştır. Yüzyılın sonlarına doğru Sovyetler Birliği'nin parçalanması  süper güçlerin Kafkasya’ya doğru iştahlarının daha da kabarmasına yol açmıştır.

Ortadoğu toplumlarının kendi aralarında yüzyıllardan beri süren, dinsel, etnik ve  siyasal ayrılıklar hiç bitmemiştir. Bölgenin bu yumuşak karnı her zaman için güçlü devletler tarafından kullanılmış ve ayrılıklar daima şu ya da bu şekilde körüklenmiştir. Bu hususlara en bariz bir şekilde, yakın tarihimizde ve zamanımızda tanık olmaktayız.

Büyük Ortadoğu Projesi adı altında ayrılıklar körüklenerek devletler içinde ve dışında kargaşa yaratıp bölgenin haritası değiştirilmek istenmektedir. Bahane, etnik, mezhepsel ayrılıklar ve otokrat yönetimlerdir. Bu ayrılıklar ve bölge halkının kendi aralarındaki kızgınlıkları çatışma ortamı yaratılarak daima İngiltere ve Amerika tarafından sömürülmüştür. Bölgede demokrasinin yerleşmesi aynı güçler tarafından planlı bir şekilde bilerek ve isteyerek engellenmeye çalışılmaktadır.

Bilindiği üzere geçtiğimiz on onbeş yıl içinde Irak’ın parçalandığını gördük. Bu ülkede kan ve gözyaşı durmadı, devam ediyor. Libya, Mısır, Suriye, Yemen olaylarına tanık olduk. Mısır’da darbe ile yönetim değişti. Libya, Yemen, Suriye’de iç savaşlar çıkartıldı, savaşlar günümüzde tüm şiddeti ve acımasızlığı ile devam ediyor. Kadın kız kızan, yaşlı, çoluk çocuk demeden insanlar ölüyor, sağ kalanlar evini barkını, yurdunu terk etmek zorunda kalıyor. Bunlar hepimizin tanık olduğu gerçekler.

Emperyalistlerin bilinen taktiği, böl, parçala ve yönet. Kargaşa çıkart, zayıf düşür ve başına çök.

Bölgede iki güçlü devlet kaldı. Bunlardan biri İran, diğeri Türkiye, yani, süper güçlerin dişine dokunan iki devlet. Türkiye üstüne oyunlar yıllardır devam ediyor. Kargaşa ve iç savaş için her türlü numara deneniyor. Terör durmuyor, Demokrasi yok ediliyor, yargı ile oynanıyor, politik ayrılıklar körükleniyor, toplum kutuplaştırılıyor, darbeler planlanıyor, gazeteciler, muhalif politikacılar tutuklanıyor ve akla hayale gelmedik oyunlar kurgulanıyor. Halk, tahrik ediliyor, kışkırtılıyor.

Türkiye, iktidarı ve muhalefeti ile dikkat etmek zorunda. Aksi durumda kötü günler bizi bekliyor. Gücü elinde bulunduranlar kendi hırs ve ihtiraslarını bir kenara bırakarak ülkemizin geleceğini düşünmeli.

Hüseyin SEYFİ

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..