Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '15

 
Kategori
Güncel
 

Sivas katliamının 22. yılındayız

Sivas katliamının 22. yılındayız
 

22 yıl öce Orta Anadolu'muzun güzel kentlerinde Sivas’ta 2 Temmuz 1993 günü Madımak otelinde bilinmeyen bazı kindar, bölücü  ve yıkıcı kişilerce 35 vatandaşımız cayır cayır yakıldı ve katledildi.  Sivas katliamı Türkiye'nin  yüzkarasıdır.  Bu kanlı olay  Türkiye  tarihinde bir kara lekedir. Bunların için şairler, yazarlar, ressamlar ve müzisyenler vardı. Aradan 22 yıl geçti. Bu olayda parmakları ve bilgilerini onları şiddetle anıyorum.

2 Temmuz 2015 günü 10 bin insan Sivas'a gelerek bu  acıları   22 yıl geçse de birkez daha aileleriyle  paylaşmasını bildi. ve paylaxştı. Gelenler  arasında  milletvekilleri, brokratlar, gazeteciler ve yakınları vardı. Anma törenleri yapıldı...

 Aramızdan ayrılanları da saygıyla ve rahmetle anıyorum. Katliama uğrayanların yazıyorum:

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybedenler Edibe Suları Ağbaba (Misafir – İsviçre), Gülender Akça (Sanatçı – Ankara), Muhlis Akarsu (Sanatçı – Ankara), Muhibe Akarsu (Misafir – Ankara), Metin Altıok Şair (Yazar – Ankara), Mehmet Atay (Sanatçı – Ankara), Sehergül Ateş (Sanatçı – Ankara), Erdal Ayrancı (Yönetmen – Ankara), Behçet Sefa Aysan (Şair – Ankara), Asım Bezirci (Yazar – Ankara), Belkıs Çakır (Sanatçı – Ankara), Serpil Çanik (Sanatçı – Ankara),Muammer Çiçek (Sanatçı – Tokat), Nesimi Çimen (Sanatçı – İstanbul),Serkan Doğan (Sanatçı – Ankara), Hasret Gültekin (Sanatçı – Sivas), Murat Gündüz (Sanatçı – Ankara), Gülsün Karababa (Sanatçı – Ankara),Koray Kaya (Çoçuk – Ankara), Menekşe Kaya (Sanatçı – Ankara), Uğur Kaynar (Şair – Ankara), Asaf Koçak (Karikatürist – Ankara), Handan Metin (Sanatçı – Ankara), Sait Metin (Sanatçı – Ankara), Asuman Sivri (Sanatçı – Ankara), Yasemin Sivri (Sanatçı – Ankara), Nurcan Şahin (Sanatçı – Ankara), Özlem Şahin (Sanatçı – Ankara), Yeşim Özkan (Sanatçı – Ankara), Huriye Özkan (Sanatçı – Ankara), Ahmet Öztürk (Otel görevlisi – Sivas), Ahmet Özyurt (Sanatçı – Ankara), Carina Cuanna Thuijs (Misafir – Hollanda), İnci Türk (Sanatçı – Ankara), Kenan Yılmaz (Otel görevlisi – Sivas)

Bu katliamdan sonra Erzincan ilinin Kemali  ilçesine bağlı Başbağlar  köyünde 33 vatandaşımız daha öldürüldü. Bu da galiba bir misillime idi. Bu vatandaşlarınızı da rahmetle anıyorum.

Her iki  katliamda da parmağı ve bilgisi olanların ne yazık ki gerekli suçluların maalesef hala cezalarını almadılar....

Ölen vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, kederli  ailelerine bağ sağlığı diliyorum...

Abdülkadir  GÜLER

02. Temmuz 2015- Söke

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..