Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '18

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Yabancıya Mülk Satışının Faydaları ve Zorlukları

Yabancıya Mülk Satışının Faydaları ve Zorlukları
 

Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Sn. Beraat ALBAYRAK'IN İlgisine

Coğrafi ve tarihi güzelliklere sahip Avrasya’nın doğal köprüsü olan Anadolu’ya hakim Türkiye’nin başta İstanbul olmak üzere tüm sahil kentleri (Yalova-İst güzergahı) Ortadoğu ve (Akdeniz sahili) Avrupa vatandaşlarının ilgi duyduğu ve gayri menkul almak istedikleri kentlerdir.   

Yabancıya mülk satışının ekonomiye önemli iki sonucu; döviz girdisi sağlayarak devletin cari denge ihtiyacını karşılaması ve inşaat sektöründe talep artışının ekonomiye lokomotif etkisiyle piyasayı canlandırmasıdır.

ANCAK bugünlerde bir yakınımın Türk asıllı Bulgar vatandaşına gayrimenkul satışıyla işin prosedürünü öğrenince hayret ettim.

Yabancıya mülk satılacağı zaman Tapu Dairesine ön dilekçeyle başvuruluyor. Tapu dairesinin kadastrodan kroki talebi yaklaşık iki hafta sonra cevaplanıyor. Ardından sakınca soruşturması için ilgili kurumlara gönderiliyor. Cevapların iki-üç ay gibi bir zamanda gelebileceğini öğrenince; yabancıya mülk satışını teşvik eden devletin yine yabancıya mülk satışını zorlaştırarak anlaşılmaz çelişik bir durum oluşturduğunu fark ettim. Buradan yazıp duyurmamla belki ilgili makamlara ulaşarak gözden geçirileceğini umuyorum.

Yabancıya mülk satışının prosedürü mümkün olduğu kadar kısaltılarak (hızlandırılarak) oluşacak satışlarla talep artışının ekonomiyi canlandırması dileğiyle.

Saygılarımla,

M. Kadri KANPAK - 0 539 914 85 80 - kadrikanpak@hotmail.com

 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..