Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sonbaharda Duygusal Detoks

Sonbaharda  Duygusal Detoks
 

Kendinize vakit ayırmalısınız...nerede olursanız olun...


    SONBAHARA GİRERKEN BU KEZ DUYGUSAL DETOKS

Birçok sağlık sorununun duygusal kaynakları olduğunu ,negatif duyguların bedenimiz üzerindeki etkilerini biliyoruz. Tüm kültürlerde  dini bayramlar aslında biraz durup kendi içimize bakmak ve değiştirme imkanına sahip olduğumuz tek şey yani KENDİMİZi değiştirebilmek dönüştürebilmek için bir fırsat… Her zaman daha sosyal olmak ,birileri için iyi bir şeyler yapmak kendinizi iyi hissettirir.Kendinizi aşırı zorlamadan çevrenizdekiler belki de hiç tanımadığınız insanlar için yapabileceğiniz şeyler vardır mutlaka. Kendinizden iyilik yapma zevkini esirgemeyin ! Uzun süredir görüşmediğiniz arkadaşlarınız , akrabalarınızla görüşün .Toprak ve çiçeklerle ilgilenmek , onların büyüdüğünü, mevsimlerin değiştirdiklerini görmek sizi daha pozitif yapacaktır.Doğayı gözlemlemek , meraklı olmak da hayata anlam katar ,unutmayın. Yapacaklarınızı planlayın ,zamanınızı doğru yönetmek sizi çok daha verimli kılacaktır.Deniz , göl kıyısında olmak , yürümek sizi sakinleştirir , aynı şekilde doğa sesleri dinlemek de öyle.Sık sık hayal kurun , hayal gücünün önemini artık biliyorsunuz ! Sizi geçmişte üzen , kıran kim varsa mutlaka AFFEDİN ! Hoşgörülü ve affedeci olmak en başta size çok iyi gelir , böylece zihinsel enerjinizi boşuna tüketmemiş de olursunuz.Unutmayın , bunu başkası için değil , kendinize iyilik olsun diye yapıyorsunuz. Biz çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Düzenli olarak yoga , meditasyon , dua (size hangisi uyarsa ) yapın ,felsefi amaçları farklı olsa da kadim bilgiler daima tüm insanlık için çok değerlidir.Ayrıca  derin gevşeme teknikleri ve nefes egzersizlerinin de çok faydasını göreceksiniz. Ancak en önemlisi daima  GÜLÜMSEYİN  ve bunu alışkanlık haline getirin !!!

KOLAY BİR GEVŞEME TEKNİĞİ

Kendinize sakin bir yer bulun , mümkünse hafif enstrümental bir müzik ya da doğa sesleri dinleyin ,hafif kokulu mumlar da yakabilirsiniz. Rahatça oturabileceğiniz bir koltuk , şezlong bulun ya da uzanın .Başınızın  tepesinden (bebeklerdeki bıngıldak bölgesinden)  altın renkli şifalı  bir ışığın girdiğini ve rahatlamaya başladığınızı hissedin .Bu sırada rahat , derin , düzenli nefesler alıp verin. Altın renkli ışığın yavaş yavaş alnınızı , yanaklarınızı , çenenizi gevşettiğini sonra yavaşça boynunuza , omuzlarınıza indiğini ve buraları da rahatlattığını hissedin. Daha sonra bu altın renkli ışığın sanki üzerinizde yumuşacık , sizi saran , ısıtan bir örtü gibi yavaşça göğsünüzü , sırtınızı , karnınızı ,kalçalarınızı ve bacaklarınızı da gevşettiğini , rahatlattığını hissedin…ta ki ayaklarınızın ,ayak parmaklarınızın ucuna kadar. Bu şifalı ışığın bedeninizin içinden de akmasına izin verin , tek tek organlarınızı dolaşmasına ,kaslarınızı gevşetmesine izin verin. Başta gevşeme için kendinize ne kadar zaman ayırmışsanız , süre dolduğunda ayırmış olduğunuz zamanın da sonuna geldiğinizi  fark edebileceksiniz.

Eğer ışık belli bölgelerde tıkanıyorsa , tıkanıklık açılana kadar bekleyebilirsiniz.

Gevşeme egzersizlerine ilk başladığınız zamanlarda sadece gevşeyebilmek bile başarıyken zamanla kendinizi deniz kıyısında , nehir kenarında , ormanda ya da belki bir bahçede hayal edip daha derin bir gevşeme yaşayabilirsiniz.Bu arada kendinizi ideal bedeninizle hayal edebilirsiniz , tıpkı uykuya dalmadan önce yapılmasını önerdiğimiz gibi…Gün içinde yapılan 10-15 dakikalık bir gevşeme güne çok daha zinde devam etmenizi sağlayacaktır.Kim bilir belki bu çalışmalar size bir gün meditasyonun kapılarını bile açabilir…

KOLAY BİR  NEFES TEKNİĞİ

Derin bir diyafram nefesi alın , tüm akciğerlerinizi doldurun . Nefes  alırken içinizden dörde kadar sayın , dörde kadar sayarak nefesi içinizde tutun ve nefesinizi dörde kadar sayarak verin.Zaman ilerledikçe bu sayıyı artırabilirsiniz.Nefesi burnunuzdan almayı ve ağzınızdan vermeyi unutmayın.

Sağlık, mutluluk ,neşe dolu günler dileğiyle…

www.estetikklinik.com

 

  

 
Toplam blog
: 25
: 148
Kayıt tarihi
: 05.02.15
 
 

Dr.Yasemin Arslan Bursa Gemlik doğumludur. Sırasıyla Bursa Kız Lisesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..