Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '14

     
    Kategori
    Teknoloji
     

    Sony Alpha 7S ile karanlığa hükmedebilirsiniz

    Sony Alpha 7S ile karanlığa hükmedebilirsiniz
     

    Sony Alpha 7s


    Dünyaca ünlü elektronik devi Sony, fotoğraf sevdalılarını etkilemek için yeni full-frame fotoğraf makinesini tasarlayarak tüketicileri etkileyecek gibi görünüyor. Ünlü Japon firması A7S adını verdiği makinesi ile 4K video çekebilen bir ürünü piyasaya çıkarıyor olmanın heyecanını yaşıyor.  Sony A7S 12.2 megapiksel Exmor CMOS sensör kameraya sahip olup neredeyse tamamen karanlıkta video çekebilme imkanı sağlayan ISO 50- 409600 aralığında muazzam bir duyarlılığa sahip. Sony bu muazzam duyarlılığa sahip ürününü BIONZ X görüntü işlemcisi ile eşleştirmiş ve kullanıcılarını etkileyebilecek bir ürün ortaya çıkarmış.  Tabiki bu ürünün de belirli sınırlamaları olduğu görünüyor. Dahili hafızasında 1080P özellikte video saklayabilen cihaz, 4K video için harici bir kaydediciye ihtiyaç duymaktadır. Ancak bu yönüyle bile kullanıcılarına full – frame sensör kullanarak çekim yapma imkanı sağlayan dünyanın ilk fotoğraf makinesi olarak duyuruldu.

    Full HD (1920 X 1080) video modu 60p kare hızı kaydedebilmektedir. 120fsp kare hızı için çekim modunun 1280 x 720’ ye düşürülmesi gerekiyor. Kimi kullanıcılar için olumsuz bir özellik olarak yorumlansa da neredeyse tamamen karanlık bir ortamda çekim yapabilen bir cihaz için tabiri caizse gülün dikeni olarak yorumlanmaktadır.

    Sony A7S, codec bileşenleri olarak MP4, AVCHD ve bunlara ek olarak 50 MB/sn veri hızını daha düşük sıkıştırma ile kayıt imkanı sağlayan XAVCS biçimini de içermektedir.

    Bu muazzam ürünün ne kadar bir fiyat ile piyasaya sunulacağı da merakla beklenen bir diğer konu durumunda.  Ancak ürün ile ilgili gelen dedikodular dikkate alındığından ürünün fiyat aralığının 1.999 – 2.499 USD olacağı tahmin edilmektedir.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 217
    Kayıt tarihi
    : 16.08.12
     
     

    Umarım faydalı bilgilerle okurlarımı en üst seviyede bilgiye ulaştırabilirim. Saygılarımla ..