Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sorulmaması gereken sorular!

Sorulmaması gereken sorular!
 

Sormayın !


Bazı sorular vardır ki hiç sorulmamalıdır.

- Bir pastahaneye ya da kafeye girip sipariş vereceğiniz, satın alacağınız ürün için "Taze mi?" diye sormayın. Çünkü - hayır, çok bayat, hiç tavsiye etmem almayın, yemeyin gibi bir cevap alabileceğinize inanıyor musunuz?

- İki kişiyi yanyana görmek onlar ile ilgili kendi önyargılarınıza göre gereksiz sorular sormak anlamına gelmemeli. - Eşiniz mi, oğlunuz ya da kızınız mı? Bu sorular karşıdaki insanı incitebilir. Neden?

Çocuğu yoktur, evli değildir, yanındaki kişi arkadaşı, yakın akrabası ya da sevgilisi olabilir. yargılamayın, sizi ilgilendirmez, sormayın.

-Emekli misiniz? Kardeşim bu ülkede kaç kişinin düzenli işi var, belki ev hanımı, belki işsiz belki de hayatında hiç çalışmamış biri... Emekli ikramiyesine mi göz diktiniz? Size ne; eğer kişi kendi bu konuda bir açıklama yapmamışsa; sana ne azizim sorma!

- Enişte ne iş yapıyor? Kim? Enişte de kim? Vatandaş size hemen uygun bir adam bulup, enişte ne işle meşgul diye sorabiliyor. Karşındaki bekar yahu!

- Çocuk kaç tane? Cevap veriyorsunuz, "çocuğum yok" hemen diğer soru; olmuyor mu bacım?

Hemen bir doktor tavsiye ediliyor. Herkesin hayat planı aynı değil ki, herkesin çocuğu olacak diye kesin bir kuralda yok.

-Ev sizin mi kira mı? Muhtar mısın? Emlakcı mısın? Neden soruyorsun?

- Demek iki kızınız var, oğlan çocuk yok mu? Yok !

-Çok kilo almışsınız, diyetinize dikkat etmiyor musunuz? Etmiyorum kendimi böyle şişko seviyorum sana ne !!!

Sorular, sorular sorular yormayalım birbirimizi. Bilimsel meraklara yönelelim, bilmediğimiz bilgi ve becerileri kazanmaya, kişisel gelişime önem verelim. Bırakın özel ve gereksiz soruları sormayın....

 
Toplam blog
: 258
: 2037
Kayıt tarihi
: 09.11.06
 
 

Ben İngilizce öğretmenliği yapan yurdum insanıyım. Yalnız öğrencilerim yetişkin arkadaşlar. Devlet m..