Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '15

 
Kategori
Deneme
 

Sorumluluk görevle ilgili; hayat görev olmadığına göre insanların hayatla ilgili sorumluluğu olmaz

Sorumluluk görevle ilgili; hayat görev olmadığına göre insanların hayatla ilgili sorumluluğu olmaz
 

“Şunu yapacaksın” Yapmıyorum. “Buna mecbursun” Değilim.  “Haydi, yap” Hayır…“…man gerekiyor, …malısın, yap…”

“Yapmazsan şöyle olur” Olsun, razıyım. “Ama ben yapmanı istiyorum” Sen kimsin! “Mecbursun” Yeryüzünde hiçbir güç beni hiçbir şeye mecbur edemez, ben istersem yaparım.

Bu algı insanlarımızda yok da biz olmasını istiyoruz. İnsanlarımız hayatı ve dünyayı artık bundan sonra böyle görecek.

Yaşamak mecburiyet değil, hiç kimseye eyvallah etmek zorunda değilsiniz. İşiniz dışında sorumluluğunuz yok. “Çevreyi kirletme” Mecbur değilim(böyle bir kanun yok) kirletirsem de temizlersin; ben çevreyi kirletmezsem temizlikçiler ne iş yapacak.

“Güzel giyineceksin, güzel konuşacaksın” Böyle bir mecburiyetim yok. Güzel giyinmeyip güzel konuşmazsam beni hapse atamazsınız, en fazla aranıza almazsınız ki almayın. Hayat görev değil, hiçbir sorumluluğum yok; canım ne istiyorsa onu yaparım (Kerim Korkut düzenlerinin ayak sesleri)

“Evleneceksin, yuva kurup çoluk çocuk sahibi olacaksın” İlkel töreler, geri kalmış toplum ve yobaz düzenin baskısıyla biraz mecburuz. Yakındır, bu duvarı da yıkacağız. Benim hayatı nasıl yaşayacağımı benden başka kimse belirleyemez. Canım nasıl istiyorsa öyle yaşarım!

Yaşamda insana görevler yükleyen anlayışları reddediyoruz… Bunları yerine getirmediğimiz için bizi eleştiren, beğenmeyen kişiler/çevreler mınnığımızda bile değil. Böyle ayıysak, serseriysek, anarşist terörist isek gurur duyarız. Ne görevi, asker miyiz biz! Bahçeyi dağıtmadan karpuzu yiyemezsin; dokunulmamış hayat mı olurmuş!

“Ama bunları yaparsak her şey daha güzel olur” Emin değilim. İnsanlar diledikleri gibi yaşayacaklar, devletin görevlileri olacak, dağıttıklarımızı toplayacak. “Yerlere çekirdek atmak yasak” Üç kuruşluk sinema zevkimin içine ettin, senin yasağını ikiyim! Çekirdek kabuklarını cebimize doldurup eve mi götüreceğiz! Hadi arkadaşlar gidiyoruz bu sinemadan! Sinema dağılınca beş dakika temizlettir. Sözde medeniyet diye sigara izmaritini cebinde taşımak da medeniyetsizlik, ikiyim öyle medeniyeti! Yaşamanın kuralı olmaz! Anlayan anladı, daha ne deyim!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..