Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '16

 
Kategori
Bilgisayar
 

Sosyal Medya Bağımlılığı

Sosyal medya dünya çapında çok fazla kullanılmaktadır. Hatta insanların gün içerisinde en çok yaptıkları iş sosyal medya hesaplarında gezmektir. Sadece gezmek demiyelim bu işe, haliyle bu kadar geniş kitleye hitap edince “Sosyal Medya Uzmanlığı” gibi yeni iş sektörleri de türemiş durumda.

İnsanların sosyal medya hesaplarında geçirdikleri zamanın bu kadar büyük olması, sosyal medya kullanıcılarının sürekli yeni kişiler ile tanışabilmesi, buralarda ürünler satıp pazarlayabilmesi gibi yapılan birçok işlemden dolayı tercih ettiği biliniyor.

Bu alanda beraberinde birçok iş sektörünü getiriyor. Örneğin blog yazarlarının yazılarını pazarladıkları ve yazılarına ekledikleri reklamlar ile gelir elde etmeleri ya da bir firmanın ürünlerini tanıtabildikleri geniş bir kitleye sahip olan sosyal medyalar her geçen gün daha da fazla insan tarafından kullanılmaktadır.

Aslında bakarsanız gün içerisinde yaptığınız tüm işlerin aynısını sanal ortamda da yapmanıza fırsat veriyor bu sosyal medyalar. Bu sebepten dolayı da çok fazla tercih ediliyorlar. Bu olayda “Sosyal Medya Bağımlılığı” dediğimiz hastalığı ortaya çıkarıyor. Ülkemizde ortalama 15 yaş üzeri herkesin bir sosyal medya hesabı olduğu biliniyor. Fakat yapılan açıklamaların aksine artık 10 yaşında hatta hiç doğmamış bebeklerin ya da evcil hayvanların bile bir sosyal medya hesabı olduğu bilinmektedir. Bu durumda geleceğimizin tamamen sosyal medya üzerine kurgulanacağı gerçeğini ortaya koyuyor.

Eski zamanlarda çocuklara TV izlememeleri konusunda uyarıda bulunan ebeveynlerin çoğu şimdi sanal ortamdan uzak durmaları konusunda çocuklarını uyarıyor. Çünkü sanal ortam aslında TV’den bile tehlikeli duruma gelebiliyor.  Tabi bu her sosyal medya kullanıcısı için geçerli değil. Örneğin sosyal medyadaki tek amaç oyun oynamak yada yeni insanlar ile tanışmak ise bu kişiye zarar verir ama ürün pazarlamak ya da gelir elde etmeye çalış ise amaç o zaman kişiye yarar sağlar.

Sosyal medyaların bu kadar yaygın olması içine kapanık olma durumunu, konuşma bozuklukları gibi değişik hastalıkları da beraberinde getirdi. Mesela dışarda buluştuğunuz bir arkadaşınız ile konuşurken cümleleri o an kurmanız gerekir ama sosyal medya da düşünebilir, yazabilir ve silip tekrar yazabilirsiniz.

Sosyal medya hesaplarının artmasının avantajlarından bir tanesi ise iş sektörü olarak tanımlanabilir. Sanayileşme ve teknolojisinin ilerlemesi ile insan gücüne ihtiyacın azalması iş sektörünü etkilerken sosyal medya bir nebze insanlara iş sektörü de oluşturdu. Evde otururken makale yazmak, haber yazmak, ürün pazarlamak, resim paylaşım modellik yolunda ilk adım atmak gibi birçok yeni mesleği de beraberinde getirdi.

İnsanlar artık her türlü duygu ve düşüncelerini sosyal medya hesaplarında özgürce yazabiliyor. Buda aslında beraberinde bazı riskler getiriyor. Örneğin herhangi bir konu hakkında yaptığınız bir paylaşım sizi işinizden de edebilir ya da terfi etmenize de yardımcı olabilir.

Aslında sosyal medya hesaplarınıza ayırdığınız zamana dikkat etmeniz gerekiyor. Günlük hayatınıza daha fazla zaman ayırmalısınız. Sosyal medya hesaplarınızı daha fazla kullanıyorsanız bu sizin düşünce gücünüzü etkiler, konuşma bozukluğuna yol açar ve daha tembel bir yaşamı benimsemenize yardımcı olur. 

 

 
Toplam blog
: 3
: 109
Kayıt tarihi
: 01.10.11
 
 

2007 yılında yapmış olduğu ilk projesi ile bilişim sektörüne adım atan Gürleyen yapmış olduğu çeş..