Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '18

     
    Kategori
    Kişisel Gelişim
     

    Sosyal Medya Hastalığı

    Sosyal Medya Hastalığı
     

    Hayatımızın bir bütünü haline gelmiş olan sosyal medya bize olumlu yanlarından çok zarar veriyor. Bizler bilinç altımıza yerleştirilmiş fenomenizm hastalığının dışa vuruşunu sergiler olduk. Hepimiz yeni bir paylaşım yapıldığını takip eder olduk .Ne kadar beğenildi? Kaç takipçin var? Kaç yorum geldi? gibi söylemler içerisine giriyoruz, farkında olmadan bize bir bağımlılık haline ve ego tatmin etme merkezi haline geliyor.Sohbet etmeyi,ortak birşeyler paylaşmayı, oyunlarımızı ve işimizin bir çok kısmını pc'lerin tabletlerin, telefonların eline bırakmış durumdayız. Onların şarjı bittiğinde adeta bir sinir küpü şekline etrafımızda priz aramaya başladık.Kabul edelim ki bir çoğumuz internetin görsel bir şekilde ne istersek isteyelim doğruluk payına bakılmaksızın saniyeler içerisinde önümüze getirebiliyoruz.

      Çevrimize baktığımız zaman ebeveynler ağlayan çocuklarına bir video açıp saatlerce onun önünde durmasına göz yumuyor ve ne derecede zarar verdiğinin farkına bile varmıyor. Çünkü o an kendini rahatlamış olarak görüyor ve çocuğunu sahte bir mutluluğa itiyor. Son zamanlarda aileler çocuklarının kontrolünü elinde tutamamış bir vaziyette sosyal medya da neler ile uğraştıklarına bile bakmadan yetiştiriyor .

      Toplumumuz ne yazık ki özenti birer hayat içerisine giriyor ve herkeste aynı istek oluşuyor daha çok beğenilmek daha çok yorum almak uğruna neler neler yapıyor. Biz insanlara düşen şeyler ise sosyal medyayı kullanmayı bırakmak değil tabi ki! Bır tıkta istediğimize ulaşabildiğimiz bir ortamı kim bırakmak ister ki?

      Gençlerimiz toplumda artık argo kelimeler kullanmayı, birbirlerine hakaret etmeyi, birbirlerini kötülemeyi doğal birşeymişcesine davranıyor. Hepsinin nedenlerinde başı çeken şey ise sosyal medya!

     Sosyal medyanın bağımlısı olmayın ! Sizler olmazsanız sosyal medyanın bir anlamı olmaz, sizler olmazsanız o hayıflanarak izlediğiniz iğrenç şeyler fenomen haline gelmez, sizler yaptığınız sahte fenemonlere hayıflanamazsınız. Lütfen bilinçlenin ve farkına varın. Bir beğeni daha fazla alarak ne kazanıyorsunuz? Bir düşünün ve farkına  varın.

        Gerçek hayatın akışına bakın
        şişirilmiş birer insanların hayatlarına değilde çevrenize bakın.
        Gönderi paylaşmak yerine gerçek paylaşımlar yapın .
        Mutluluk paylaşın paylaştırın .


    Yazımı şimdilik burada bitiriyorum.Tabi ki internetin faydası olarak da sizlere bu yazımı paylaşmış bulunuyorum ..

     Sağlıcakla kalın ..

     
    Toplam blog
    : 1
    : 189
    Kayıt tarihi
    : 07.03.18
     
     

    Beykent üniversitesi İlk ve Acil Yardım bölümü mezunuyum. Anjio laboratuvar teknisyeni olarak çal..