Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '15

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Sosyal Medya Kariyer yolu açarbilir mi?

Sosyal Medya Kariyer yolu açarbilir mi?
 

Ülkemizde bildiğimiz ve tanıdığımız çoğu kariyer sitesi geleneksel yapıda hizmet vermektedir. Hemen hemen hepsi iş arayanlara saatlerce özgeçmiş doldurma yükünün yanısıra daha siteye girer girmez reklam sunma gibi çeşitli pek istenilmeyen şeylerde sunmaktadır.
 
İş arayanlar çoğu kariyer sitesinde günde 100-200 adet iş ilanına başvurduğu halde kendilerine dönüş yapılmamasını, bilinen kariyer sitelerinden umduklarını bu nedenle bulamadıklarını belirtmektedirler.
 
Gelişen teknoloji çoğu sektöre farklılık ve yenilik getirdiği malumumuz. Özellikle gençlerin, yeni neslin ve tabiki bilinen kariyer sitelerinden bunalanların değişiklik ihtiyaçları oldukça ön plana çıkıyor. Bu ihtiyaçlar sosyal medya mantığı ile nasıl buluşabilir diye merak etmemek imkansız.
 
Bu mantığa uyan ve Dünya’da ilk ve tek olma özelliği taşıyan Kariyername  isimli kariyer sitesinin Sosyal Meda ve Dijital Pazarlama Müdürü olarak şunu söylemeliyim ki; artık bilinen kariyer sitesi kuralları değişmektedir, sosyal medya mantığında takip et sistemi ile iş arayan adayların rahatça iş bulabilmeleri ve iş arama derdinin sona ermesinin önemi dünyada hızla yayılmaktadır. İşverenlerin ise en çok yakındığı konu ise iş ilanına yüksek ücret ödemek olduğundan bu durumunda sosyal medya mantığı ile çalışan kariyer siteleri ile ortadan kalkacağını düşünüyorum. İşte yeni nesil kariyer sitesi mantığı aslında kolaylık mantığıdır.
 
Gelişen teknoloji ve özellikle sosyal medya kolaylığı hayatın her alanına etki etmiş durumdadır. Bu etkinin izlerini kariyer sektöründe de görmek hem iş arayanlar hem işsizler hem de işverenler için oldukça önemlidir. Bu kariyer sektörünün bu yapıya sahip çıkmasıda kendilerinin menfaatine olacağı aşikardır.
 
Kaynak : Kariyername.com
 
Toplam blog
: 175
: 1323
Kayıt tarihi
: 21.01.09
 
 

Serkan Hacıömeroğlu 1 Kasım'da  Trabzon'da doğdum. Yüksek öğrenimi 2000 yılında tamamladım. Çeşit..