Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sosyal medya zabıtası

Sosyal medya zabıtası
 

Sosyal medyada ve internet sayfalarında hayatını yorum yaparak kazananlar olduğunu düşünüyorum. Yoksa bu kadar anlamsız yorumu ben anlamıyorum;  yapanın kesin bir çıkarı olmalı.
 
Beğenilen, takdir edilen, hayran olunan star, işinde başarılı, yazar, müzisyen, sporcu, manken vs. tanınan, ünlü birilerinin sosyal medya hesaplarında paylaştığı gönderilere yapılan yorumlar inanılmaz ürkütücü. Bir de haberlere yapılan yorumlar var ki acayip araştırmalara deli bütçeler ayırıp sosyal seviye tespitine hiç gerek yok, ayan beyan ortadayız.
 
Güzel yorumlar görüyorum elbette ama genel olarak yazılanlara saygısızlık, öfke, aşağılama gibi duygular hakim.  Takip ettiği kişinin fotoğrafının altına “Hiç yakışmamış, sen bir tanesin ama o yanındaki pislik kim? Kıyafetin iğrenç! Berbat görünüyorsun. Kendini ne sanıyorsun?” benzeri ve hatta ne kaleme ne de ağıza alınmayacak seks fantezisi dolu cümleler yazan yazana.
 
Yahu arkadaşım sanal alem zabıtası mısın yoksa sapık mısın? Hangi psikolojidesin ve asıl sen kendini ne sanıyorsun? Bu kadar kin ve öfke neye? Takip ettiğin kişilerin değişen sevgililerini, kıyafetini, hayatını onaylama mercii olarak ne ara seçildin?
 
Toplumun, klavye arkasından çeşitli hakaretlerle birilerini taciz ederek kendi “değersizlik” duygusunu nasıl tatmin ettiğini her gün maalesef içim acıyarak gözlemliyorum. Bu iyileştirilebilir bir şey mi açıkça merak ediyorum. 
 
Bu kişilerin saldırma potansiyeli öyle yüksek ki yorumunu silmeye kalksan ciddi mesai harcayarak bir daha yazıyor. Sanal alemde lafla dalaşmak kolay ya bol keseden yağdırıyor. Karşı karşıya gelsen bu kadar ağır tahrik ile katil olursun. Kim bilir belki de tam tersi çakma potansiyeli ile karşında hık diye kalan birini bulursun. Resmen düşmanlıkla besleniyor ama asıl kendine düşman olduğunu bir türlü çözemiyor. 
 
Bazen de aşırı korumacı olup, takip ettiği kişi ile hayali bir aşk yaşıyor. Üşenmeden her gün övgüler yazıyor. Sen de beni takip et ne olur diye yalvarıyor. Sevdiğine başkasının aksi bir yorumu gelirse durmuyor ona saldırıyor. Bir bakıyorum sıradan bir fotoğraf veya paylaşımının altında her seferinde bir mahalle kavgası hali!
 
Internet sayfalarında yer alan haberler keza aynı yorumlardan muzdarip. Aman yarabbi, dersin yorum yazan herkes bilim, tarih, ekonomi, sosyoloji, siyaset tüm konuları yaladı yuttu habere ona göre yorum yapıyor hatta üzerinden antitez geliştiriyor. Bilgini sınava mı sokacaklar sanki bilmeden atış, işkembeden satış serbest!?
 
Kardeşim yazılanı, paylaşılanı, fotoğrafı beğenmiyorsan boş versene! Sen her şeyi boş vermiş bir memleketin vatandaşısın bunu da boş ver! Sana ne beğenmediğin şeyden? 
 
Beğenmediğin yemeği yiyor musun mesela? Beğenmediğin bir içeriği de okuma, fotoğrafa bakma, saçmaysa paylaşma; çıkart hayatından. Kötü eleştiri yaparak kendini bu ortamda önemsemek yerine başka şekilde önemse. Önce bir kendine dön, sonra güzelce sev, beğendiklerini örnek al, hayatına uygula, beğenmediklerini yolla. Kendi yeteneklerini, özelliklerini keşfet, sonra sen de yayınla. Belki bir gün ünlü olursun biz de sana yorum yaparız, öyle ya?!
 
 
 
Toplam blog
: 118
: 1607
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Bir fikirden bir başka fikre, gerçeği bulana kadar bir halden başka bir hale geçip duruyorum. İncede..