Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '14

 
Kategori
İlişkiler
 

Spiker Yönetmene kızarsa

Spiker Yönetmene kızarsa
 

Her ne kadar bazı(!) yerel halkı benimsemese de, bizim yavru vatanımız olarak gördüğümüz, uğruna savaşlar çıkan bir ada parçası KKTC'de, Güneşin en güzel doğduğu Ülke adlı bir sabah programı...  

Ve o programda patlayan, yönetmen-sunucu kavgası. Olayda olması gereken zamandan 15 dk geç gelen 'sorumsuz' bir yönetmen ve onu eleştirmek için bulunduğu platformu gayet haklı ve kararlı kullanan bir sunucu başrolleri paylaşıyorlar.

Buraya kadar olayın teması 'olur insanlık hali uyanamamıştır,herkesin başına gelir' iken olayın 40. saniyelerine gelindiğinde 'kaç yaşında bu adam' dedirtecek bir ön yargıyla yönetmen, kameranın ışığı ve yayının sesini kesme teşebbüsüyle, sunucuyu çıldırtıp yayından çıkmasına vesile oluyor. O kadar ki bir ara spikeri, sinirden eline ne geçerse atacak edasıyla takip ettim diyebilirim. Olayın geri kalanı ise rest çektiği halde gelecek olan konuğuna saygısızlık olmasın diye geri dönen bir sunucu karakteri görüyoruz programın devamında 'olan az önce oldu ve orada kaldı' diyor da zaten.

Yönetmenin bu kadar saygısızca davrandığına şahit olmasamda, sert sunucu denildiğinde bizde de Reha Muhtar örneği vardır. Hemen hemen ergenlik zamanlarıma geliyordu, popüler olduğu zamanlar. İzlerken efsunlanmış, korku dolu bakışlarım ve diken diken olan tüylerimin verdiği anlamsızlıkla izliyordum Reha abiyi. Her ne kadar haber bülteni sunsa da yönetmene, yapımcıya salladığı da olurdu, yayınlarda. Genelde de katilleri, tecavüzcüleri, hırsızları da götürürdü, zehir zemberek sözleriyle. Haber sunarken çok sinir yaptığına şahit olmuşunuzdur, yayını terk etti mi hatırlamıyorum ama bir keresinde NTV' de Okan Bayülgen'in programında, söz verilmediği için Okan'a, yayını terk edeceğini beyan etmişti ama olay sonradan tatlıya bağlanmıştı. 

Tabi o zamanlardan bu zamana 'olayı aksettiren arka tarafı ön tarafa taşıyan, sağa sola, devlete, millete, ''yönetmene'' kızıp yayını terk eden spiker-sunucu'  prim etmemeye başladı, yargısı yerleşti toplumda. Öyle ki komik videolarda spikerlerin ve sunucuların herşeye rağmen yayını bozmamak için veremedikleri tepkilere, güler olduk toplum olarak. Yapımcıyı eleştireni bırakın, yönetmene bile konuşamaz oldu günümüz entel(!) spikerleri.

Sanırım algı ne kadar değişse de toplum seviyor böyle çıkışları tıpkı KKTC' deki sunucu abimizin yaptığı gibi. Tabi saygısız yönetmenin katkılarıyla. Bu arada videoyu merak edenler için aşağıda verdim. Bu abimizi çıldırtan yönetmenin, trip kokan hareketleri kaçmaz, iyi seyirler.

 

http://www.milliyet.tv/nevidyo/video-izle/Yonetmen-ve-sunucu-canli-yayinda-kavga-ederse-hguBhasHBngu.html

Rıdvan YAĞIZ

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 19
: 401
Kayıt tarihi
: 23.02.14
 
 

Yaşadıkça öğrenildiğine inanan öğrenecesi bir insandır. Kendini herhangi bir yere ait hissetmez a..