Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Spiral Migren Yapar mı?

Spiral Migren Yapar mı?
 

Kadın ve Migren


Tüm jinekolojik girişimler yüksek oranda bozucu alan oluşturur. Bu nedenle migren oluşumunda ya da var olan atakların sıklaşmasında büyük rol oynar.

Bozucu Alan Nedir? Bozucu Alan Nasıl Olur? 

Huneke kardeşlerin tıp literatürüne 1940 yılında kazandırdıkları bozucu alan yaklaşımı hastalıkları ve hastalanmayı anlamanın yoludur. Olumsuz bir etki, etkilediği bölgedeki hücrelerin elektrik  potansiyelini  düşürür. Bu hastalanmanın başlangıcıdır. Oksijen metabolizması yeterli ise elde edilen enerji ile hücre hemen kendini toparlar. Ancak sert, yoğun, sürekli uyaranlar varsa hücre kendini toparlayamaz, elektrik potansiyelini kaybettiği için sürekli ritmik boşalımlar üretir. “Bozucu alan” adını alan bu oluşum kişi ölünceye kadar tüm vücuda yayın yaparak devam eder. Yaşam boyunca karşılaşılan dış etkenlerin (enfeksiyon, travma, operasyon benzeri vücuda yapılan müdahaleler) bozucu alan yapabilme potansiyelleri vardır. Sorunun kaynağı olan bu alanlardan (primer odak) çıkan uyaranlar, otonom sinir sistem iletim ağını etkileyerek başka bir bölgede ikincil odak (sekonder hastalanan odak) oluşturabilir.

Geçirilmiş enfeksiyon odaklarının, travmaların, operasyonların ve iyi yapılmamış tüm diş tedavilerinin bozucu alan oluşturma potansiyelleri yüksektir. Özellikle baş-boyun bölgesi bozucu alanlar açısından yoğundur.

Spiral Bozucu Alan Yapar mı? Spiral Migren Yapar mı?

Rahim içine konulan yabancı cisimler spiral ya da rahim içi araç (RİA) adlarını almaktadır. Rahim içinde oluşturdukları inflamasyon (bir çeşit iltihabi reaksiyon) nedeniyle yumurta rahim duvarına yapışamadığı için hamilelik gerçekleşmemektedir. Rahim duvarı bir anlamda sağlıksız hale getirilmektedir. Yabancı cisim (spiral) rahim içinde durduğu sürece olumsuzluk devam eder. Rahmin bozucu alan uyarımı da devam eder.

Jinekolojik müdahaleler erişkin yaşlardaki kadınlarda migrenin daha fazla olmasının en önemli nedenlerindendir. Sezaryen ile doğum, kürtajlar ve spiral uygulamaları belli başlı jinekolojik olumsuz uyaran odaklarıdır.  Bu nedenle doğum kontrolü amaçlı spiral uygulamalarından tüm kadınların kaçınması öneriler. Özellikle baş ağrısı olanlar daha dikkatli olmalıdır.     

Spiral Kullanımı İle Artan Migrenin Tedavisi Nasıl Olur?

Nöral terapide tekrarlanan lokal anestezik enjeksiyonları ile hücrenin potansiyeli artar. Bozucu alandaki hücrenin elektriksel potansiyeli olması gereken düzeye yükselir. Hücre membran stabilizasyonu sağlanır. Böylece bozucu alanların otonom sinir sistemi üzerindeki olumsuz etkileri ortadan kaldırılır. Hastalıkların primer (birincil) nedenleri de tedavi edilmiş olur.

Spiral öncelikle çıkartılmalıdır. Sonrasında nöral terapi ile rahim bölgesi bozucu alan olmaktan çıkartılır. 

Bozucu alan nedir? http://www.emelgokmen.com/tedavi/noral-terapi/bozucu-alan-nedir/ anlamak için bakınız.

Yeni, farklı ve bilimsel tedavi yaklaşımı için http://www.emelgokmen.com/tedavi/nasil-tedavi-yapiyorum/ okuyunuz.

Migren hakkında daha fazla bilgi için http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/migren/ okuyunuz.

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..