Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '18

 
Kategori
Dünya
 

Stalin ve Usame Bin Ladin Poker Masasında

Stalin ve Usame Bin Ladin Poker Masasında
 

Dümdüz bir ovada ufacık bir tümsek dikkatle bakılmazsa kimsenin dikkatini çekmiyor, girişinde basit bir ifade var; “özel mülk, girilmesi kesinlikle yasaktır!” Dikenli tellerle ve kameralarla çevrilen arazideki güvenlik önlemleri dikkat çekmeyecek şekilde planlanmış, insanın içinden ya “para versen girmem bu izbe yere” dedirten cinsten ama yine de içeri girmeye yeltenenleri basitçe uyarıyor.

Bakımsız, köhne ve dikkat çekmeyecek derecede basit, basitliğe sığınan, sığdırılan ihtişamları güç prestij korkulukları inşa edenlerin aksine güçlüler basitliğin arkasına sığınır. Ancak o şekilde basitlik de tıpkı uyuyan bir devdir. Doğa şaha kalktığında dize getirdiği süper güç Amerika’nın içler acısı hali Afrika çöllerinde yaşam mücadelesi veren insanların haline rahmet okutuyor. Zamanı gelince, uyuyan güç uyanınca, basit olarak algılanan şeyler basit olmadıklarını kanıtlamak istediğinde.

Basit bir tahta kapıdan girildikten yüz metre sonra zemin üzerinde sadece şifresini bilenlerin de şifresini çözebilen basit bir yeraltı kapsı var. Üzeri otlar ve ağaçlarla kamufle edilmiş yeraltı geçidi blok halinde hareket ediyor, yürüyen bir bahçe üzerinde ağaçlar, yüzlerce ton toprak metrelerce derinliğiyle birlikte hareket ediyor. Hareket eden toprak yeraltına inen yürüyen bir merdiveni açığa çıkarıyor ki, yaklaşık otuz derecelik bir açı yapacak şekilde, üzerindekileri yüz metre derinlikte bulunan bir hole indiriyor. Hole inince tekrar harekete geçen dev toprak blok eski haline gelince üst taraftaki doğal bitki örtüsü ile tezat oluşturacak şekilde kişilerin birbirini rahatça gün ışığındaki gibi görebilmesini sağlayan alt taban aydınlatması kişiye toprak altı ile toprak üstü arasındaki görüntüyü farksız hale getiriyor…

Asansörle yüz metre daha inildiğinde doğal aydınlatması sağlanmış, şelaleler ve cennet bahçelerini andıran yemyeşil bahçeler göze çarpıyor. Bahçelerde hamaklarında keyif içerisinde son derece sağlıklı insanlar belli ki bu dünyadan göçmemiş, bu dünyanın sefasını gözlerden uzak yaşıyorlar. Hâlbuki bu insanlar rahatça yukarıda da yaşayabilirlerdi ama o zaman binlerce yıldır gökyüzünü gözleyen insanların çoktan dikkatini çekmiş olurlar, deşifre olurlardı. Ya şimdi, dünyadan gitti zannedilen herkes nasıl da sefa içinde yüzüyorlar.

Çevrede tanıdık simalar var ama emin olmak mümkün değil, uzakta bir masa, masada poker oyunu var, dikkatle bakınca, Ronald Reagan, Saddam Hüseyin, Usame Bin Ladin, Josef Stalin keyifle poker oynuyor. Masada başka tanıdıklar da var, içki servisi yapanlar da  simaları birilerini andırıyor ama yüzlerine bu dünyada ancak çok dikkatli bakılan kişiler tanınabiliyor, çünkü burada kimsenin diğerini kandırma, olduğundan farklı gösterme lüksü yok. Kaybedenlerin belli, kazananların belli olduğu, oyuncularına asla zarar vermeyecek oyun.

Dikkatlice bakılırsa diğer masalarda daha da tanıdık belki de bizden de simalar da görebilirdik lakin yeraltı cenneti gözlerimizi kamaştırıyor ve dünya gözü ile görülemeyecek şeyleri dünya dilleriyle anlatacak kelimeler bulunamıyor.

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..