Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '17

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Stilinizi ‘Pahalı’ Gösterecek 6 İpucu

Stilinizi ‘Pahalı’ Gösterecek 6 İpucu
 

Kıyafetlerde ton-sür-ton uyumu stile her zaman asalet katacak bir seçimdir...


Tabii ki, gardırobumuzu lüks markaların ürünleriyle donatmamız gerekmiyor. Tabii ki, hesaplı parçalarla da lüks bir stil yaratmak mümkün. İşte, 6 ipucu…

1. TERZİYE GİDİN:

Mükemmel görünümlü bir kadının en büyük sırrı nedir biliyor musunuz? Vücuduna oturan kıyafetler seçiyor olmasıdır... Kadife bir ceketteki ya da pantolondaki birkaç milimetrik dokunuş bile giyildiğinde kusursuz bir görünüm yaratabilecek kadar etkilidir. Tabii, bunun tam tersi de kıyafeti tam anlamıyla pazar malına dönüştürebilir. Peki, bunun başınıza gelmemesi için adresiniz neresi olmalı derseniz, yakınınızdaki iyi bir terziye ne dersiniz? Sizi iyi tanıyan, vücut hatlarınıza göre kalıplar hazırlayabilen bir terziniz varsa, işte o zaman stil sahibi olmamak için hiçbir nedeniniz olamaz...

2. DETAYLARA DİKKAT!

İyi bir giyimin en önemli kurallarından biri şüphesiz seçtiğiniz parçaların sahip olduğu detaylardır. Ceketinizdeki plastik düğmeleri söküp yerine kaliteli metal ya da inci düğme dikmek bile bunun ilk adımı olabilir.

3. KALİTELİ MATERYAL SEÇİN:

Dikkat çeken ama ucuz duran kumaşlardan ve kesimlerden uzak durun. Örgü kazaklar ya da pamuklu üstlerin özellikle kaliteli olmalarında fayda var. Komplike parçalar örneğin pilili asimetlik etekler ya da elbiselerin iyi bir markasının olmasına dikkat edin. Aksi halde ya üzerinize tam oturmayacak ya da kumaşı herhangi bir yerden çekecek ya da sarkacak kısacası ucuzluğunu belli edecektir.

4. KIYAFETLERİN BAKIMINI YAPIN:

Standart ekipmanlarınız arasında tüy toplayıcının yeri vazgeçilmez. Tasarım bir paltonun üzerindeki tüylerden ya da saç tellerinden dolayı bakımsız görünmesi kadar üzücü bir durum olamaz. Aynı durum elbise ya da pantolon için de geçerli... Öyleyse iyi görünmeniz en önemli kurallarından birinin de kıyafetlerinizin bakımını yapmak olduğunu unutmayın.

5. DOĞRU PARÇAYA YATIRIM YAPIN:

Pek çok insan, doğru yatırımı çoğunlukla yanlış anlıyor. Klasik bir ayakkabı için vereceğiniz meblağın yüksek olması sizi yanıtlmasın. Çünkü yapacağınız bu alışverişi uzun vadeli düşünmelisiniz. Günlük ihtiyaçlarınız için daha hesaplı markalara yönelebilirsiniz. Ancak özellikle çizme, manto, deri ceket gibi sıkça alınmayacak parçalarda kaliteyi önemseyin. Bunların dışında dikkat çekici materyaller arasında olan dantel de kaliteden ödün vermeyen detaylardan.

6. MONOKROM STİLİ BENİMSEYİN

Kontrast renkler ya da desen kombinleri stilin ana disiplinleri arasında yer alır. Eğer bu konuda kendinize güvenmiyorsanız, ton-sür-ton seçimler her zaman sizi ve tarzınızı asil gösterecektir. Öyle ki, en sıra dışı renklerde bile aynı rengin ton geçişleri stilinizi asla ucuzlatmayacak hem de sizi zorlamayacak bir kombin olanağı verir.

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..