Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '17

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Strazburg, Avrupa'nın En Görkemli Noel Şehirlerinden Biri

Strazburg, Avrupa'nın En Görkemli Noel Şehirlerinden Biri
 

Strazburg Fransa'nın yedinci büyük kenti. Kent aynı zamanda içinde Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nu barındırıyor. Cenevre ve New York'la birlikte ülke başkentliği yapmadan uluslararası bir organizasyon merkezi barındıran az sayıda kentten biri.

Şehir, 1988'de UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi'ne dahil edilmiş. Strazburg aynı zamanda büyük bir öğrenci kenti. Üniversiteleri uluslararası platformda tanınmış olup öğrencilerinin 20% si yabancı.

Şehir "Avrupa'nin Başkenti" unvanını taşıyor. Kent 1949 yılından bu yana AB görüşmelerine ev sahipliği yapıyor ve Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi burada bulunuyor.

Avrupa Birliği'nin Brüksel'den sonraki 2. önemli kenti. Dünyada Cenevre ve New York'un yanı sıra, başkent olmadan uluslararası kurumlara ev sahipliği yapan üç kentten biri.

Bir sınır kenti olduğundan dolayı, diğer tipik Fransız kentlerine benzemiyor. Özellikle Alman ve Fransız kültürünün yoğun özelliklerini taşıyor. Şehrin şaraplık bağları oldukça ünlü. Strazburg hem kent merkezi, hem de çevresindeki Orta Çağ ve Rönesans mimarisinin etkisiyle bir açık hava müzesini andırıyor. Şehrin çevreleri üzüm bağları ile çevrili. Şehirde çok sayıda park ve bahçe bulunuyor.

Strasbourg, 2013'daki Avrupa'nın en iyi Noel pazarı seçilmiş ve kesinlikle Avrupa'nın en iyi yerlerinden biri. Her yıl 24 Kasım - 24 Aralık tarihleri arasında Noel Pazarları kuruluyor. Şehrin ortasına kurulmuş 300’e yakın noel çadırlarıyla Avrupa’nın en büyük ve en eski noel pazarı ünvanını taşıyor.

1570 yılında kurulan Strazburg Noel pazarı, Avrupa'nın en eski Noel pazarlarından biri. Hatta Strazburg Noel'in başkenti olarak anılıyor. Burada her yıl farklı bir ülkenin geleneğini kutlanıyor. En büyük Noel Pazarı Gotik Katedralin önündeki meydanda kuruluyor. Fotoğraflar Strazburg'tan....2016 yılı için süslenen şehrin görüntüleri. Kentte Kasım ayından itibaren yeni yıl ruhu yaşatılmaya başlanıyor. Her sene binlerce turist Strazburg'ta kurulan Noel Pazarlarını ziyaret etmek için buraya geliyor. Restoranlar, kafeler, mağazalar her yer cıvıl cıvıl, şehir renkli ışıklarla ışıldıyor. 

Kent şehir trafiğine kapalı olduğu için yürüyerek her yeri rahatça dolaşabiliyorsunuz.  Renkli süslerle donatılmış devasa çam ağacını görmek için Place Kleber’e gitmeniz gerek. Strazburg’da bütün meydanlarda Noel pazarları kuruluyor. Port de l’hopital, Broglie, Petite France, Kleber ve Gutenberg'de.

Bu mevsimde çok soğuk bir kent olduğunu hatırlatalım. İçinizi ısıtacak, değişik baharatlarla yaptıkları sıcak şaraplarını deneyin. Petite Venice (Küçük Venedik) bölgesinde UNESO Dünya Mirasları Listesi'nde bulunan evleri görebilirsiniz.

Fotoğrafları görmek için ziyaret edebilirsiniz 

http://www.artcityculture.com/seyahat/strazburg-avrupanin-en-gorkemli-noel-sehirlerinden-biri/

 
Toplam blog
: 5
: 104
Kayıt tarihi
: 19.09.15
 
 

Sanat hakkında yazıyorum çünkü kendim yapamıyorum. Her gün kısa bir hikayeyle güzel sanatlardan b..