Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Suç işlediğinde bağırılıp çağrılıyorsa işin burada kalacağını, ceza kesilmeyeceğini düşünebilirsin

Suç işlediğinde bağırılıp çağrılıyorsa işin burada kalacağını, ceza kesilmeyeceğini düşünebilirsin
 

Tabii ki kesin değil ama genelde böyle oluyor. Ayrıca kanunluk suçları kastetmiyoruz elbette.

İnsanlar kendilerine bağırılıp çağırılmasından çok rahatsız olurlar ama ceza yemek de var. Paran kesilecek, işten çıkarılacaksın, belki dövecek, vuracak öldürecek.

Böyle bir halde durum değerlendirmesini iyi yapmak lazım. Suç işlemişsin/hata yapmışsın; bunun bir karşılığı var; ama adam sana bu karşılığı ödetmemek için sadece uyarmak, bağırmak çağırmakla yetiniyor. Tamam, belki onurun kırılıyor ama sen de zaten onursuz bir iş yapmışsın.

İtiraz etsen bedel ödeyeceksin. Ve bu bedel bazen yıkıcı olabiliyor. Ülkede işsizlik malum, iyi kötü bir işin var. Hata yaptın, patron bağırdı çağırdı. Sen bana bağıramazsın dedin. Suçun büyük, bir şey yapması gerekiyor. O da pekâlâ dedi seni işten çıkardı. Yeniden iş arasan bulamazsın. Evde çocuklar aç.

“Bana bağıramaz” Doğru bağıramaz ama işten çıkarır. Çünkü suç cezayı gerektiriyor, hırsızlık yaptın mesela. Böyle çoookkk işinden olan, ceza kesilen, anlaşması bozulan. “Yiğidin kuru soğana muhtaç olduğu” çağdayız. Allah kahretsin, düzen onların, dik başlılık yapmak sadece bize zarar veriyor. Onlara şey olmaz. Seni çıkarır başkasını alır.

Keza belalı işlerde de karşı taraf bağırıp çağırıyorsa olayın büyümesini istemiyor demektir. Eyleme kalkışma niyetindeyse zaten bunu yapmaz. Kötü olaylar bağırıp çağırana karşılık verildiğinde ortaya çıkar. Konuşan birinin sizi öldürme niyeti yoktur. Bağırıp çağıranın da. Suçluysanız karşılık vermediğiniz takdirde olay orada kapanır. Elbette bağırıp çağırmanın şekli de önemli.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..