Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '17

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Sunumda İletişim Kurmak

Sunumda İletişim Kurmak
 

Bu bölümde nasıl yenilikçi sunumlar yapabiliriz, daha iyi sunumlar yapmak için nelere dikkat etmeliyiz bunlara değineceğiz. 

Çağımıza uygun sunumlar tasarlamak her zaman gündemi takip etme açısından son derece önemli olup sizin işinize verdiğiniz önemi gösterir. Sunumunuzu teknolojiyi kullanarak bir sanat eseri haline getirmek için mutlaka teknolojinin nimetlerinden faydalanmak gerekir. Teknolojiyi kullanarak yaptığımız sunumlar bilinen klasik sunumların aksine daha faydalı ve çözüm odaklı olacaktır. 

Kitlenizi etkileyen sunumlar, konuşma tekniklerinden tutunda slaytlarda kullandığınız, görsellerin kalitesine, sizin sunum tekniklerinizin kalitesine göre insanları coşkulandırarak ilgi çekici büyüleyici bir hal alır ve unutulmaz bir duygu unsuru yaratarak katılımcılarınızın kalbi ile iletişim kurmuş olursunuz. Teknolojik araçlar size dikkat çekici görseller hazırlamanıza aracılık eder. Katılımcılarla kurduğunuz her sağlam iletişim sizin akılda daha çok kalmanızı sağlar.

Unutmayınız ki sunumunuzda her ne kadar teknolojiden yaralanmış kaliteli görseller iyi bir PPT tasarımı yapmış olsanız bile sağlam temelleri olmayan iyi hazırlanmayan bir sunum başarıyı garanti edemez. 

Modern Çağda Yenilikçilik 

Teknolojik gelişmeler, sunumlarımız dâhil birçok konuda gelişiyor ve gelişmeye devam ediyor edecekte bu durum kaçınılmaz bir hal aldı. Artık sunumlar eski geçerliliğini yitirdi. Örneğin sosyal medyadaki ilerlemeler, yeni reklam türleri, basılı medya ile karşılaştırıldığında daha yaratıcı ve akılda kalıcı. Sanal sanışlar sayesinde teknolojinin görüntülü konuşma nimetlerinden yararlanarak uzaktaki bir müşterimize sunumlar yapabiliyoruz. Bu hem ulaşım masraflarını azaltırken zaman kaybını da ortan kaldırılmış durumda. Yaratıcılık, herkes için yeni bir hal almaya başladı bugün bizim bile aklımıza gelmeyecek belki de imkânsız dediğim teknolojik gelişmeleri ertesi sabah televizyonumuzdan tabletimizden izleyebiliyor okuyabiliyoruz. Yaratıcı olmak için her zaman farklı düşünce tarzları oluşturmamız gerekir. 

Yenilikçi Olmak Nedir? 

Yenilikçilik topluma doğaya fark yaratan hizmetler sunmak demektir. Oluşturduğu veya hayata geçirmeye çalıştığı yenilikleri insanların işine yarayacak şekilde kullanmanın ötesinde maddi kazanç elde ederek kendi geçimlerini ve hayatlarını idame ettirmek için kullanırlar. O yüzden yenilikçi olmak için her zaman farklı düşünmeli ve kendimiziadadığımız uzmanlık alanları doğrultusunda hayata değişik bakmalıyız. Başarı ancak sıradan olmadan değişimle gelecektir. 

 
Toplam blog
: 29
: 262
Kayıt tarihi
: 08.10.15
 
 

Hikaye Tasarımcısı ..