Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '14

 
Kategori
İnternet
 

Sürekli değişen arama algoritmaları

Sürekli değişen arama algoritmaları
 

algoritma


Dünyanın en çok kullanılan arama motorlarından biri olan Google değiştirdiği algoritmalar ile birlikte birçok web site sahibini etkilemeye devam ediyor.
 
Tam anlamıyla sağlam bir algoritma geliştiremeyen Googlen sürekli değişen ve yeni getirdiği algoritmalar ile birlikte bir çok web sitesini mağdur etmeye devam ediyor. Son 5 yıldan beri getirdiği bu güncellemeler ile birlikte arama motorlarında yükselme şartlarını devamlı olarak değiştiren Google yine getirdiği en son güncelleme ile birlikte bir çok değişikliğe gitti. Ayrıca getirdiği güncellemelere panda, penguen ve ayı gibi isimler takan Google tam olarak ne yapmaya çalıştığını çözemedik.
 
Bu sorunun çözülmemesinin sebebi ise bir önceki güncellemede izin verdiği duruma diğer güncelleme ile karşı çıkması oluyor. Yani anlayacağınız Google'nin bir dediği bir dediğini tutmuyor. Bu sebepten dolayı yükselme çabası veren bir çok web sitesi olduğu yerde kalıyor. Bu duruma halen kalıcı bir çözüm getiremeyen Google getirdiği bu güncellemeler ile birlikte sadece geçici çözümler üretiyor. Bu geçici çözümlerde kalıcı sonuçlar doğurmadığından bir çok web site sahibi neler yapacağı konusunda karamsarlığa düşüyor. Gelişmekte olan sitelerin geleceği hakkında plan yapılması git gide daha da zorlaşıyor.
 
Peki bunca güncelleme ve soruna karşı nasıl bir yol izlemeliyiz. Bu konu hakkında yaptığım bir çok araştırma neticesinde elde ettiğim detaylar şunlardır ;
 
- Paket adı altında ki seo çalışmalarına kesinlikle güvenmeyin ve bu çalışmaları yaptırmayın.
 
- Kaliteli ve otoriter web sitelerinden tanıtım yazıları alarak sitenizin değerini arttırın. Her ucuz gördüğünüz web sitesinden tanıtım yazısı almayın.
 
- Sitenizi özgün ve verimli hale getirerek ziyaret eden kullanıcıların sitenizde kalarak onlara istediklerini vermeye çalışın. Kaliteli içerik her zaman başarıyı getirmiştir.
 
- Acele etmeyin. Alacağınız tanıtım yazılarında da kesinlikle acele etmeyin. Bu çalışmaları zamana yayarak uzun vadeli kullanmaya çalışın.
 
- Sosyal medyayı iyi kullanın. Google getirdiği her güncelleme sonrası sosyal medyanın önemi daha da artıyor. Bu sebepten dolayı Facebook, Twitter ve You Tube gibi sosyal medya ağlarını aktif olarak kullanarak orada da hitap edeceğiniz bir kitleye sahip olun. Bu sizin hem kalitenizi hemde ulaşabileceğiniz kitleyi arttıracaktır.
 
Bu elde ettiğim sonuçlar sadece bir kısmı diğer paylaşacağım detayları yine bu blogdan paylaşmayı düşünüyorum. Bir de site açacak arkadaşlara bir kaç önerim olacak. İlk olarak kullanacağınız piyasayı iyi tespit edin. Örnek verirsek oyun sitesi olsun ve ismi tombul oyun olsun. Sitenizi ana sayfada değilde alt sayfalarda yükseltmeye çalışın. Yani oyun vs gibi kelimelere değil oldukça çok oynanan 2048, Flapy Bird gibi alt oyunlara yönelerek ziyaretçileri alt sayfalardan kazanmaya çalışın. Bu durum hem sizin alt sayfalarda ki kalitenizi arttıracak hemde olası ters güncellemeler de ana sayfanızın zarar görmesini engelleyecektir.
 
Bir de siteyi açar açmaz işiniz link almak değil kaliteli içerik girmek olsun. Bu sizi daha uzun vadeli iş yapmaya itecektir. Ayrıca arama grafiklerini sürekli olarak takip edin. Bu durum sizin yöneleceğiniz kelimenin tespit edilmesinde yarar sağlayacaktır. Şimdilik önerilerim bu kadar diğer yazılarımda görüşmek üzere...
 
Toplam blog
: 11
: 1289
Kayıt tarihi
: 04.04.14
 
 

2006 yılında web sitesi tasarımları ile adım atmış olduğum WebMaster'lık hayatımda ilk olarak 4 y..