Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '12

 
Kategori
Magazin
 

Survivor ayrılıklarının düşündürdükleri

Survivor ayrılıklarının düşündürdükleri
 

Yabancı formatlı yarışmalarla izleyici ilgisini saatlerce kendinde toplamayı başaran Acun Ilıcalı yapımlarının klasikleşen ayrıntısı, daha ekrana çıkmadan yaratılan sansasyonlarla gündeme gelmek! ‘Ünlü’ kavramının skandallarla eşdeğer tutulduğu yerde doğallaşan bu eylemin son kahramanları Nez ve Meter.

Geçtiğimiz dönem Nihat Doğan’ın şok(!) sözleriyle ve Gönüllüler grubundan Tamer’in parodileriyle ilgi çekme yolunu bulan ‘Survivor’, yeni dönem için ilk bombasını Nez ve Meter’in bilmece ayrılığıyla patlattı. Acun’a göre ayrılıkların sebebi, ‘sağlık durumu’… Star ekranındaki beyana göreyse gerçekler farklı. Nez’in gitmeyişi, kendisine biçilen düşük değere tepkisinden; ilk günün ardından geri yollanan Meter’in durumuysa ispiyonculuğu öğrenen Acun’un diskalifiye cezasını uygulamasından kaynaklanmakta. Öte yandan Nez’in Twitter’dan ‘Sağlığım çok iyi’ mesajı da Acun’un açıklamasını çürütmekte.

Aslında burada önemli olan ayrılıklar değil, iddia edilen gerekçenin düşündürdükleri! Ünlülere ödenen ücretin tespitinde baz alınan nedir? Yarışma sürecinde edinilmesi muhtemel mesleki kazanç mı yoksa magazin gündemindeki popülerlik mi? Bu sorunun ötesinde Meter, kimin ne kadar aldığını nasıl öğrenmiş ve Nez’e neden yetiştirme ihtiyacı hissetmiştir? Olaylı başlangıç yapan ‘Survivor’da akıllara takılan bu sorular, cevap konusunda da fikir jimnastiği yaptırmakta.

Ünlüler grubundakileri ‘Yok Böyle Dans’, ‘Buzda Dans’ gibi yarışmalara katılan isimler arasından seçerek ‘kadrolu yarışmacı’ kontenjanını dolduran ‘Survivor’; Merve Büyüksaraç, Sibel Tüzün, Almeda Abazi, Doğuş, Mustafa Topaloğlu, Alp Kırşan ve Nihat Alptuğ Altınkaya’yı karşımıza çıkartıyor. ‘Ünlülük’ tartısıyla ölçtüğümüzde, Mustafa Topaloğlu hariç bu isimlerden hiçbiri Nez’den üstün değil. Geriye bir tek ‘tutturabildiğine’ ücret olgusu kalıyor. Demek ki, kim daha çok bastırmışsa kazançlı çıkmış. Düşürüldüğü durumu öğrenen Nez de ucuza gitmemek için resti çekmiş. İlla ki, başka şıkları bulunan Acun bundan etkilenmiş midir? Hiç sanmam. Ama deşifre olmanın hırsı da, ispiyonculara ibret olsun diye, Meter’den çıkartılmıştır. Ücretleri Meter’in nasıl öğrendiğiyse meçhul. Oyuncular fiyatlarını ifşa etmeyeceklerine göre belki de daha yarışma başlamadan ortamı kızıştırma yöntemi güdülmüştür. Bir diğer ihtimal de Nez’le Meter’in yollanmasına bahane yaratmak isteği olabilir. Sonuçta kapalı kapılar ardında yaşananlar yaşandı, gidenler gitti… Kalan sağlar ‘Survivor’ oyununa girdi. Bundan sonrası, kurgulanmış tartışmalarda kimin daha iyi oyunculuk sergileyeceğine kaldı. Onların yapmacıklıklarını ekranlarından izlemekten büyük keyif alanlar da, zaten bihaber oldukları eğitim sistemindeki değişimi, zamanaşımını, onu, bunu, şunu bir kenara bırakıp pür dikkat sansasyon siftahını ‘Nez-Meter’ ayrılığıyla yapan ‘Survivor’a odaklanacaklar. Hayırlısı olsun!

Yarışma oyunundaki favorime gelince… Rakipsiz, Mustafa Topaloğlu! Ada’ya gitmeden program program dolanıp hayat felsefelerini, Acun’un nasıl teklif getirdiğini ve son dakikaya kadar karar veremeyişlerini dramatize ederek anlatanlar, Dominik Cumhuriyeti karasularında nasıl bir kimliğe bürünürler bilemem ama ünlü uzaylımızın duruşu tüm netliğiyle ortada. Hayatın içindeki karanlıkları aydınlatmaya yönelen Uzaylı Mustafa Topaloğlu, Dünyalıların ‘kavgacı’ zihniyetine karşı! Bundan büyük meydan okuma olur mu? Yüzemediği halde Ada’ya gitmekten çekinmeyecek kadar cesur olan ünlümüzün ‘Survivor’ için yarattığı şarkısı da oldukça manidar. ‘Ağıt’ benzeri ezgisi ve pek karamsar ruh haliyle atını bayıra sürüp ‘Survivor’a hazırlanan Topaloğlu, hem ağlarım hem giderim denilerek başlanılan macerada bilgeliğin temsilcisi gibi. Bakalım kendisine bu barışçıl yaklaşımını, kavgacılık oyununa kapılmadan, ne kadar zaman sürdürme fırsatı tanınacak? Kaç bölüm yarışmada tutulacağını, getireceği reyting oranında, hep birlikte göreceğiz.

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..