Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

Süt bankasının bir sonraki aşaması sperm bankası mı?

Süt bankasının bir sonraki aşaması sperm bankası mı?
 

www.mehmetnaber.com


Geçen hafta "Hocayla sohbet" yazımı bitirirken bir sonraki hafta sperm bankasından söz edelim diye bir espri yapmıştım. Bu konuda yazı yazmayacaktım ama, gözüme bir gazete ilanı ilişti, bu ilanda islamcı yazar Emine Şenlikoğlu süt bankası konusunda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na açıkça karşı çıkıyordu. Yazısında;

"Süt bankası açılması halinde kontrolü mümkün olmayacağından, haliyle kabul etmemiz mümkün değildir. Sayın Bakanım; ufkunuzun çok geniş olduğunu biliyorum. Bu konuya daha farklı çözüm getireceğinizden de hiç şüphem yok. Eğer bu uygulamayı yaparsanız, "SÜT BANKASI" açılması halinde milletin sokağa döküleceğinden hiç şüpheniz olmasın. Bizim bu yaşımızda sokağa dökülmemizi istemezsiniz her halde... Şimdiden sanal alem kaynıyor."

Şenlikoğlu yazısını ise şöyle bitiriyordu:

"Haberi duyduğumdan beri üzüntüden uyuyamadığımı özellikle belirtmek istiyorum. "SÜT BANKASI" Türkiye'de kurulmamalı.. Bunun bir adım ötesi, "SPERM BANKASI”na kapı açmaktır ayıca. Bu yanlışınızdan döneceğinizi umuyor, saygılar sunuyorum."

Madem konuyu muhafazakar bir yazar açtı. Ben de devam edeyim.

Sperm bankasının kurucusu Danimarka'lı Ole Schou.

Ole Schou. Shou henüz işletme ekonomisi öğrencisiyken rüyasında dev buz blokları içinde dondurulmuş yüz binlerce sperm görür.Rüyadan uyandığında doğruca devlet kütüphanesinin yolunu tutar.Arkadaşları boş zamanlarını futbol oynayarak geçirirken o sperm sterilizasyon ile tüm bilgileri ve Danimarka’da üreme teknikleri araştırmakla meşguldür. Danimarka’da üretim teknikleri üzerine uzmanlaşmış doktorlarla ilişki kurar ve sperm piyasasını gözden geçirir.

Ole Shou annesinden aldığı 1.5 milyar lira ile 1990 yılında Cryos sperm bankasını kurar. Bir mikroskop bir tane hassas terazi spermlerisıvı azot içinde – 196 derecede dondurabilen derin dondurucu ve spermler çekmeye yarayan bir sürü pipet ile işe başlar. O zamanlar henüz 9 metrekare olan büroya daha ilk günde on üniversite öğrencisi başvurur.

Bu gün 240 metrekare bir alanda kurulu olan Cryos ana binasında çiçeklerin, kırmızı gece lambalarının, özel dergilerin ve video filmlerinin bulunduğu rahat ve kullanışlı özel sperm verme odaları yer almaktadır. Yaşları 24 – 28 arasında değişen 200 yüksek kaliteli spermlerinden dolayı Cryos firmasının daimi müşterileri durumuna gelmiştir.

Dünyanın en büyük sperm bankası olan Cryos 170 litre sperm stoku, 70 ülkeye ihracatı ve yılda 2000 den fazla bebek üretimiyle Danimarka ve ABD nin Newyork şehrinde hizmet vermektedir. Türkiye'den de oldukça fazla müşterisi vardır. Bazı Türkler ise bu iş için KKTC ne gidiyorlar. Ülkemizde tanınmış iki kişi sperm bankasından aldığı spermlerle hamile kaldıklarını açıklamışlardır. Reklam amaçlı olarak bu şekilde hamile kaldığı konusunda açıklama yapan Sevda Demirel ise hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemi söz konusu olunca, sonradan bu açıklamasını yalanlamıştır.

Reklam amaçlı olarak ekranda görünmeyi çok seven bazı çok zeki! hanımlarımız bakın sperm bankası hakkında neler diyorlar? İzleyin lütfen.

 http://www.youtube.com/watch?v=UjkqF-V1mj4

 Nasıl beğendiniz mi?

Peki bu bankanın müşterileri kimler olabilir?

1. Koca derdi çekmeden çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar,

2. Birlikte yaşayan lezbiyenler, gaylar

3. Kocası kısır olan kadınlar....

Başka da aklıma gelmiyor.

Ben geçen haftaki yazımı sperm bankası şeklinde bitirince Nedim üstadımız bana Amerika'da halen oynayan bir dizinin linkini verdi. Sperm bankasını hackleyen bir hacker bütün çocuklara gerçek babasının kimliğini verince, adam bir anda birçok çocuğun sahibi olduğunu anlıyor. Oldukça eğlenceli bir dizi. Türkçe alt yazılı 20 dakikalık bölümler halindeki diziyi izlemek isterseniz, aşağıdaki linke tıklayın lütfen. En azından birinci bölümünü izleminizi öneririm.

http://www.dizi-mag.com/seed-1-sezon-1-bolum-izle-dizi.html

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..