Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '18

 
Kategori
Dünya
 

Suudi Devleti, Cemal Kaşıkçı Cinayetinden, Bir Sefiri, İki "Sefili" Günah Keçisi Yapıp Sıyrılacak!

Suudi Devleti, Cemal Kaşıkçı Cinayetinden, Bir Sefiri, İki "Sefili" Günah Keçisi Yapıp Sıyrılacak!
 

Evrensel hukuk gerçek devletlerde işler...Ortadoğudaki çoğu devlet gibi, emperyalist eliyle kurulan "çadır devletleri"nde normal devlet hukuku işlemez.

İster Suriye gibi Nusayri olsun, ister Suudi Arabistan gibi Sünni(aslında vahhabi) olsun, böyle "sun'i" devletlerin hukuku tamamen baştaki krala veya adı her ne olursa olsun tirana aittir.

Suudi Arabistan yönetimi de Suriye yönetimi gibi, halkına demokratik haklar tanımadığı için, onları kontrol altında tutmak için zor yolunu kullanır.

Kral Selman ve veliaht oğlu Suudi Arabistanda yönetimi ele geçirince önce içerdeki muhaliflerini temizledi, sonra da dışardakileri temizleme yoluna girdi.

O kadar pervasız davrandılar ki, Türkiye Büyükelçiliğinde adam öldürmeye kadar işi vardırdılar... Henüz durum tam açıklığa kavuşmamış olsa da Suud yönetimine muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın seferatte öldürüldüğü kesin gibi...

İlk günlerde inkar etme yoluna giden, hatta arsızca Türkiye'yi suçlamaya çalışan Suudilerin gün geçtikçe paçaları tutuşmaya başladı.

Nitekim, Suudi Devleti, önceki gün cinayeti kabullenme yoluna girdi... Anlaşılan o ki, faturayı da elçilikteki bir sefire ve muhtemel iki "sefile" kesip kendini kurtarmaya çalışıyor.

Tabii, Trump'ın haracını da ödemek zorunda kalacaklar...

Çünkü, tıpkı geçmişte Başkan Bush'un, Irak lideri Saddam'a Kuveyti işgal için yol verip ardından da Saddamı işgalci ilan ederek tüm Irak'ı yağmalaması gibi Trump da cinayetten ticaret çıkaracak!

Trump, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul konsolosluğunda öldürülmesine göz yumup, bu uluslararası travma yaratan cinayet üzerinden Suudları bir kere daha yolacak, burası kesin...

İşte, Çadır devleti dediğim bu türden tiranik yapılar, halkını sömürür ama iktidarlarını borçlu oldukları efendilerine de sömürülür.

Tüccar Trump, Suudları soymaya doymadığı için, bu cinayet işinden yeni fırsat çıkaracak ve iktidarda kalmaları karşılığı Suudları soyup soğana çevirecek..

Cinayete kurban gittiği anlaşılan Cemal Kaşıkçı'ya ağlayan yok... Tüm mesele, bu cinayet üzerinden devletlerin kendi menfaatlerine uygun sonuçlar elde etme çabası!

Elbette Türkiye hariç... Türiye, her zamanki gibi, cinayetler üzerinden menfaat peşinde koşmuyor... Hakkın ve hukukun yerini bulması için vakur bir duruş sergiliyor.

Bakalım bu işin sonu nereye varacak!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..