Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '14

 
Kategori
TV Programları
 

TRT dizilerdeki tarzını koruyor

TRT dizilerdeki tarzını koruyor
 

“Ne de olsa devlet televizyonu” dediğinizi duyar gibiyim. Tarihi motifli dizileri (Muhteşem Yüzyıl- Fatih hariç ) hep TRT’de seyrettik ve bunu da kanıksadık.

Zengin Kız Fakir Oğlan, Beni Böyle Sev, Seksenler, Yedi Güzel Adam geçen sezondan devam ediyor. Yaz dizisi olarak yayınına eklediği Hayat Yokuşu de bu kervana katıldı.

Yeni sezona 4 yeni diziyle başlamak için atağa geçti.

Diriliş ( Ertuğrul Gazi) :  Engin Altan Düzyatan’ın başrolünü üstlendiği dizi Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu anlatıyor. Kaan Taşaner, Mehmet Çevik, Serdar Gökhan diğer başrol oyuncuları. Hatta Mevlana rolü için Robert De Niro’ya teklif gitti. Günlüğü 100 dolar olan oyuncunun teklifi kabul edip-etmediğini bilmiyoruz. Dizi üç kıtada 600 yıl hüküm süren Osmanlı İmparatorluğunun temellerini oluşturan Osmanlı Beyliği’ni kuran Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin hayatını anlatıyor.

Hayat Ağacı:  Büyük bir aile hikayesi sloganı ile tanıtılan dizide Fikret Kuşkan, Özge Özberk, Onur Saylak, Tolga Güleç’in rol aldığı diziyi Focus Film çekiyor, dizinin Yönetmen koltuğunda Barış Yöş bulunuyor.Tanıtımlardan anladığımız kendi halinde helalinden ekmeğini kazanan insanların yaşam öykülerinin farklı bir bakış açısı ve yansımalarıyla anlatılacağı bir dizi olacağını düşünüyoruz.

Yeşil Deniz:  Özgür Çevik’in başrolünü üstlendiği, Söke’de çekilecek diziyi Yahya Samancı yönetiyor. Yeşil deniz dizisinin konusu 90 yıllarında geçen gerçek bir olaydan esinlenerek senaryolaştırıldığı biliniyor. Konunun detayları hakkında çok fazla henüz bilinmiyor. Dizide Anadolu insanının doğal yapısı köylü halkının tarımsal geçimleri ve günlük yaşantılarının farklı bir dille ve komik olaylarla bezenerek anlatılacağı bir dizi olacak

Filinta : Bir Osmanlı Polisiyesi. Es Film’in çektiği dizide Naz Elmas rol alacak. Dizi osmanlı döneminde geçen olayların akışına göre yönleneceği bir dizi olacak. Sloganı ile belki konunun gidişatını çözebiliriz:

- Kötülüğe karşı cesaret

- Suça karşı dirayet

- Zulmedene karşı adalet

TRT1 yeni yayın döneminde yine dönem dizileri ile dikkatleri üzerine çekeceğe benziyor.

Hayatta dikkatlerin hep üzerinizde olması dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

 https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..