Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '15

 
Kategori
Güncel
 

Taksicisinin teröristini dolandırdığı ülke

Taksicisinin teröristini dolandırdığı ülke
 

Bilin bakalım hangi ülke…

Geçtiğimiz Ekim ayında Ankara’daki Barış Mitingi’nde 102 kişinin katledildiği eylem hepinizin malumunuz. DİSK, KESK, TMMOB, TTB gibi sendika ve meslek örgütleri tarafından çağrısı yapılan mitingin yapılacağı tren garı kavşağında iki ayrı patlama meydana gelmiş ve ortalık adeta can pazarına dönmüştü.

Sonradan yapılan incelemeler neticesinde iki canlı bombanın kendisini patlattığı ve yüzü aşkın kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı belirtildi. Eylemin ardından birbirini suçlayan siyasi gruplar, teröre lanet okuyanlar, birlik beraberlik çağrısı yapanlar… Nihayetinde Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırılarından biri olarak tarihe geçti.

Bu hatırlatmaları yaptıktan sonra patlama üzerine konuşulacak çok şey olmasına rağmen yazımın konusu bu olmadığından daha fazla uzatmadan esas meseleye geçmek istiyorum.

Bugün okuduğum bir haberde canlı bombacıların bindiği taksinin tespit edilerek yürütülen soruşturma kapsamında şoförünün gözaltına alındığı bilgisi ve taksi şoförünün ifadesi yer alıyordu. Haberde yer alan ifadenin bir bölümünü hiç değiştirmeden buraya yazıyorum:

“Ankara’yı bilmediklerini anlayınca yolu biraz uzattım. Gençlik Caddesi’nden garın önüne geldik. Bıraktığım noktadan itibaren yol kapalı olduğu için polis barikatına yakın noktada bıraktım. Taksi ücreti 28 lira tuttu, ön koltukta oturan kişi 50 lira uzattı. 20 lira para üstünü verdim ancak 2 lirayı da almak için bekledi. 2 lirayı da bozuk para kutusundan çıkartarak verdim. (İfadesini alan polise yönelik) Amirim, madem kendilerini patlatmışlar 2 lirayı niye beklediler?”

Haberin altında da 2 lira ile ilgili espriler yapan okur yorumları var. Güleriz ağlanacak halimize dedirten cinsten.

Bombacının 2 lirayı neden beklediğini bilemiyorum. Ama bilinen bir şey varsa kokuşmuş zihniyet. Hem müşteriyi şehri bilmiyor diye dolaştırıp yolu uzatarak kazıklıyorsun, bu da yetmezmiş gibi bozuk paran olduğu halde vermek istemeyip bütün iş ahlaksızlığına rağmen üstüne bir de bahşiş bekliyorsun. Düşünün bu adam günde kaç müşterisini dolandırıyor? Günde 20 kişiden 2 lira bile tırtıklasa ayda bin liradan fazla eder. Yol uzatarak elde ettiği haksız kazançları saymıyorum. Alın teriyle asgari ücrete çalışan bir işçinin bir aylık emeğinden fazlasını hırsızlık ve ahlaksızlıkla elde ediyor.

Verilen ifadeden yola çıkarak hadisenin aydınlığa kavuşması yerine, toplumun genel ahlak çöküklüğünü irdelemek durumunda kalıyor ve daha fazla boka batıyoruz.

Her seferinde ülke neden bu halde diye soranların bu taksicinin sahip olduğu zihniyeti sorgulaması gerekir. Yanlış anlaşılmasın, lafım yalnızca o taksiciye değil, o taksicinin şahsında temsil ettiği tüm zihniyete. Bu kim olursa olsun; esnafı, memuru, işçisi, çiftçisi, bürokratı, dilencisi her kimse… Bu ülke taksicisine varana kadar dolandırıcı, teröristine varana kadar dolandırılan bir ülke haline gelmiş.

Patlamaya hazır canlı bomba asıl budur.

 
Toplam blog
: 16
: 420
Kayıt tarihi
: 12.12.15
 
 

www.seyhunsertan.com ..