Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '15

 
Kategori
Müzik
 

Tanburi Cemi Bey çalıyor plakta

Tanburi Cemi Bey çalıyor plakta
 

Celâleddin Çelik, babası ûdi Necati Çelik'le bir konserleri sırasında.


1 - Celâleddin Çelik sohbeti

Gezegen Sahaf Sohbeti'nin 23 Mayıs 2015, Cumartesi günü yapılacak olan yirmidördüncüsünün konuşmacısı  mimar, müzisyen, yazar, tv programcısı Celâleddin Çelik.

2 - Mimar

Kadıköy Anadolu Lisesi'ni ve Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ni (lisans) bitiren Celâleddin Çelik (1982), master derecesini Mimari Tasarım dalındaki çalışmasıyla İstanbul Teknik Üniversitesi'nden aldı. 

Halihazırda mimarlık mesleğini icra eden Çelik, arasında ABD, Güney Kore, Bosna-Hersek, Avustralya, Almanya, Japonya’nın bulunduğu coğrafyalarda uluslararası kültür merkezi, cami ve müze gibi projelerde çalışmaktadır. 

Çeşitli şirketlerce gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası projelere mesleki katkı sunan, bahse konu bu süreçlerde müze, kültür merkezi, cami, kampus projeleri tasarlayan Celâleddin Çelik; mesleki hayatına, kurucusu ve ortağı olduğu NUN | Architecture & Design’da devam etmektedir. 

3 - Yazar

Türk Edebiyatı, Kadem, Skylife, Mürekkepbalığı, Istanbul Art News, Arkitera, Anadolu Jet, Gönül gibi dergilerde mimariye, kent kültürüne, musıkiye, edebiyata dair yazıları yayınlanan Celâleddin Çelik Kadem Mûsikî ve Edebiyat Dergisi ile Mürekkepbalığı Dergisi’nin daimi yazar kadrosundadır (i).

4 - Müzisyen ve tv programcısı

Müzisyen bir ailede büyümesi sayesinde Cinuçen Tanrıkorur, Necdet Yaşar, İhsan Özgen ve Niyazi Sayın gibi ustaların husûsî sohbetlerinden istifade eden tanburi Celâleddin Çelik; başta babası ûdi Necati Çelik olmak üzere, hocalarının yönlendirmesiyle, tanburi Cemil Bey ve Mesud Cemil çizgisini takip etmeye ve bu temelde bir müzikal duruş inşa etmeye gayret etmektedir.

Belgesel müzikleri yapan, Labyrinth Musical Workshop’ta dersler veren, İstanbul 1. Uluslararası Ud Festivali Sanat Danışmanlığı’nı yapan Çelik, ACD Sanat Merkezi öğretim kadrosunda olup, Lâmekân Ensemble'de de misafir sanatçı olarak müzik yapmaktadır. Çeşitli gruplarla Yunanistan, Hollanda, İsveç, Finlandiya, İsrail, Avusturya, Almanya gibi ülkelerde düzenlenen uluslararası konser ve atölyelere katkı veren Celâlettin Çelik; Vexilla Regis (Musica en Tiempos de las Cruzadas - 2008) ve Suzidil (2009) albümlerinde çaldı (ii). 

Celâleddin Çelik, TRT Haber'de yayınlanan Gelenekten Geleceğe programını hazırlamakta ve Savaş Şafak Barkçin'le birlikte sunmaktadır (iii).

5 - 23 Mayıs 2015 etkinliğinin zaman plânlaması:

Etkinliğimizin zaman akışı şu şekilde cereyan edecektir:

13.00 - 14.00: Celâleddin Çelik sohbeti;

14.00 - 14.10: Ara;

14.10 - 18.30: Çoğunlukla bir liradan başlayan açılış bedelleriyle katılımcılara sunulacak olan kitapların açık arttırması.

'Okumadan, araştırmadan, paylaşmadan, özellikle de sohbet etmeden yaşayamam!' 

diyenlerdenseniz; 23 Mayıs 2015, Cumartesi günü Gezegen Sahaf'taki sohbetle, onun hemen ardından yapılacak olan kitap müzayedesinin sizin için anlamlı bir tercih ve adeta biçilmiş bir kaftan olduğunu söylemek doğru olacaktır.

6 - Etkinliğin adresi:

Gezegen Sahaf; Meşrutiyet Caddesi, Aslı Han Sahaflar Çarşısı, Galatasaray, Beyoğlu, İstanbul. 

İletişim için: Kerime  Yardımcı: 0 212 293 94 87, Sedat Yardımcı: 0 544 786 12 92

 
Toplam blog
: 297
: 1623
Kayıt tarihi
: 29.08.11
 
 

1958 Fatih / İstanbul doğumlu. Etiler Lisesi ve İTÜ Maden Fakültesi Petrol Mühendisliği Bölümü me..