Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Tarçın hafızayı geliştiriyor...

Tarçın hafızayı geliştiriyor...
 

Kolesterolü ve kan şekerini düşüren tarçın, hafızaya da çok iyi geliyormuş.

Bu bilgi kulaktan dolma mı diye soranlara cevabımız hayır.

Amerika’da yapılan araştırmalar tarçının öğrenme yeteneğini ve hafızayı geliştirdiğini göstermiş.

O zaman biz de çocuklarımıza ve kendimize sabahları tarçınlı süt, salep hazırlayıp içirelim ve içelim. Bu, özellikle okula giden çocuklar ve belli yaşın üzerindekilerin tarçına ihtiyacı var demektir.

ABD’de Rush Üniversitesi’ndeki bilim insanlarının yaptığı araştırmalar, düzenli olarak tarçın tüketmenin faydalarını ortaya koydu.

Tarçın, beynin hafıza ile ilgili hipokampus bölümündeki CREB proteininin değerini artırarak hafızayı güçlendiriyormuş.

Konu ile ilgili araştırmayı yapan Kalipada Pahan (Rush Üniversitesi’nde Nörobilimci) tarçınla ilgili, “Hafıza ve öğrenme yeteneğini geliştirmenin en ucuz ve en basit yöntemlerinden biri düzenli olarak tarçın tüketmek. Tarçın parkinson hastalığına karşı da etkili” şeklinde konuşuyor.

Chicago kentindeki Rush Üniversitesi Tıp Merkezi araştırmacıları, laboratuvar ortamında fareler üzerinde yaptıkları deneylerde düzenli olarak tarçın verilen farelerin öğrenme kapasitesinin arttığını gözlemledi.

Araştırmayı yöneten Dr. Kalipada Pahan, CREB adlı proteinin hafıza ve öğrenmede büyük rol oynadığına ve öğrenme güçlüğü yaşayanlarda söz konusu proteinin düşük düzeyde bulunduğuna dikkati çekiyor.

Metabolizmanın tarçındaki sodyum benzoatı işlediğine ve sodyum benzoatın da CREB proteini seviyesinin yükselmesine sebep olduğunu vurgulayan Pahan, çalışmanın öğrenme kapasitesini artırmada en kolay ve güvenilir metotlardan birini ortaya çıkardığını söylüyor.

Pahan, “Tarçının, öğrenme kapasitesi düşük öğrenciler üzerinde de benzer sonuçlar vereceğini düşünüyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor” diyor.

Tarçının bilinen diğer faydaları ise şöyle sıralanıyor...

Sivilce oluşumunu önlüyor; kemiklerin güçlenmesinde önemli rol oynayan kalsiyum içeriyor; ciltte yeni hücre oluşumunu destekliyor; yaşa bağlı olarak görülen kas ağrılarına iyi geliyor; kan şekeri seviyesini kontrol altına alıyor; soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklar için doğal bir ilaç vazifesi görüyor; şişkinlik problemini ortadan kaldırıyor; ayaklarda oluşan mantar enfeksiyonlarını önlüyor; doğal bir dezenfektan görevi bulunuyor...

Daha mı?

Daha ne olsun!

Alt tarafı tarçın!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..