Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '12

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Tarihi yarımada ve kültürsel gezimiz

Tarihi yarımada ve kültürsel gezimiz
 

Sigara, Alkol ve her türlü uyuşturucuya "Hayır "


Bu gün...04-03-2012 Pazar... Bisikletliler Derneği ve Türkiye Yeşilay Cemiyetinin birlikte düzenlemiş olduğu  " Alkol ve Sigaraya Hayır, kötü alışkanlıklara hayır " etkinliği, muhteşem bir yarımada turu ile gerçekleşti.

Kuruluşunun 92. Yıldönümü dolayısıyla gerçekleşen bisiklet turu için tarihi yarımada çevresinde dolaşıldı. Ayaklar “ Alkol , sigara ve kötü alışkanlıklara hayır “  kampanyası için pedal çevirdi. Etkinliğin bir özelliği İstanbulun tarihi ve turistik yarımadasını  gezmekti. Kültürsel bir gezi de olmuştu bizler için. Gülhane parkı, SultanAhmet,Cankurtaran, Samatya, Yedikule, Edirnekapı, Karya Müzesi, Balat, Bulgar Kilisesi güzergahı dolaşılarak tekrar Sarayburnunda ki Türkiye Yeşilay Cemiyeti  tesislerinde son buldu.

 

 

 

     Katılım çok fazlaydı...Ben Fatih Belediye sosyal tesislerinde vermiş olduğumuz çay molasında saymaya çalıştım, tahmini rakkam 200 kişi üzeriydi. Sonra yollardan katılan bisikletçi sayısı ile bu rakkam 300 lere ulaştı. 

 

 

     Kimler yoktu ki; Eski pedalşörler, kurucu üyeler, Türkiye Yeşilay cemiyeti başkanı ve sosyal görevli ve sorumlular, kendisini bisiklete adamış ve bunun ulaşım aracı olduğunu kabul eden pedalseverler, yaşlılar, gençler...Ayrıca Türk ve yabancı basın ile Televizyon kurumları...Bol bol çektiler...Röportaj yaptılar...Misafirperverliklerini her iki kurumda ellerinden geldiğince gösterdiler.

 

     Sabah kahvaltısı ve ikindi çayları muhteşemdi. Tertemiz havada bizler pedallarken Önümüzde , yanımızda ve arkamızda bizlerle gelip, eskort sağlayan trafik ve Emniyet mensupları, ambulans, Teknik servis aracımız ve Tv yayın araçları...Hepsi vardı.Hiç bir şey eksik değildi. Hiç bir sorunla karşılaşmadan etkinliğimizi dostluk, arkadaşlık, sevgi ve saygı kuralları içerisinde bitirdik.

 

     Uzun zamandır birbirlerini göremeyen dostlar tekrar karşılaştı.Anılar canlandı.Etkinliğin en yaşlısı ( 92 ) ve genci ( 17 ) bir araya geldi. Birde sürpriz vardı...Çekilişler yapıldı. Tur öncesi Bisikletliler Derneği tarafından dağıtılan Amblemli ve çıkartmalı biletlerimiz herkese dağıtıldı.Ayırım yapılmadı. Görevli ve hizmetlilere bile dağıtıldı. Etkinlik sonu yapılan çekilişlerde kasklar, eldivenler ve en büyük ikramiye olan bir bisiklet sahiplerini buldu.

 

     Bence güzel ve anlamlı bir etkinlik ve gezi oldu. Bu etkinliği düzenleyen Bisikletliler Derneği Başkanı Sn. Murat SUYABATMAZ ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı  Sn. Avukat Muharrem BALCI beyefendilere görevli , emek veren tüm personele  buradan sonsuz teşekkürlerimi sunarım.  İnşallah bundan sonraki gezilerimizde böyle muhteşem güzellikte, düzende, kurallar içerisinde olur.

Saygı ve Sevgilerimle,

Gezintiden bir kaç fotoğrafı sizlerle paylaşıyorum.

 

 

 

http://blog.milliyet.com.tr/ergunoskay

 
Toplam blog
: 37
: 553
Kayıt tarihi
: 03.07.10
 
 

Uzun Yol Tur Bisikletçisi. ..