Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '16

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Tarımdan teknolojiye, teknolojiden tarıma

Tarımdan teknolojiye, teknolojiden tarıma
 

İnternetten alınmıştır


İnsanlık on binlerce yıl ilkel tarımla yaşamış ardından mekanik endüstriye geçilmiş geçen yüzyılda motorlu endüstriye geçilirken tarım giderek süratle gelişmiştir.

Yine dünya nüfusu binlerce yıl azar azar artarken, son yüzyıllarda dünya nüfusu 500 milyondan 5 milyara çıkarken yaşanan nüfus patlaması insanlık ve doğa ilişkisine farklı sonuçlar yorumlar getirmiştir.

Gelişen tarıma karşılık çoğalan insan nüfusu bir dengeyi yakalarken insanlığın kendi devamına dahi engel olacak doğa düşmanı refah araçlarının üretimi ve kullanımı artmaktadır.

Tarımdan tekonolojiye gelişen dünyada geleceğin yine tarım olacağını izliyoruz.

Doğanın tahrip edilmesiyle oluşan küresel iklim değişiminin ve doğal kaynakların (özellikle kullanılabilir suyun) azalmasının, yakın tarihte kuraklık kıtlık gibi insanlığı kökten etkileyecek dönemleri getireceği konusundaki güçlü bilimsel öngörülere rağmen, insanlığın doğaya sahip çıkmaya dair akılcı bir şeyler yapmadığı gibi; meydanlarda savaşlar TV ler de pişkin yorumcular siyaset konuşmaya devam ediyor.  

Sağlıklı yaşam konusunda bir Prof. Canan KARATAY tek başına büyük çaba sarf edip önemli katkı sağlarken, doğa bilimcilerinin toplum önüne çıkmamasını veya TV lerin bu konuya dair program yapmamasını anlamak mümkün mü?

Doğanın korunmasına ve tahribatının yakın gelecekte doğuracağı sonuçlara dair programların yapılarak toplumun bilinçlenmesi dileğiyle...

www.kadrikanpak.com

 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..