Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '15

 
Kategori
Müzik
 

Tarkan hala neden Tarkan?

Tarkan hala neden Tarkan?
 

Tarkan hayranları konsere doymuyor


Türk Pop Müziği çok büyük bir farkla kadın sanatçılar tarafından yönetilen bir alan. İşin mutfağında da erkek egemenliği söz konusu değil aslında. Dünyaya baktığımızda da yine kadınların en üst sıraları aldığını gördüğümüz pop müzikte Türkiye’de tahtı asla sarsılmayacak ve efsane kategorisine yavaş yavaş sokabileceğimiz erkek sanatçı varsa o da Tarkan’dır. İlk çıktığı günden beri adından bir şekilde söz ettiren, her yaptığı şarkı dillere pelesenk olan Tarkan’ın bir süredir bir şey üretmemesine rağmen konserlerinin bu kadar dolu olması ve hala bu kadar talep görmesi Tarkan’ın sonsuzluğa adım attığını gösteriyor.

Bu sene Harbiye Açık Hava Konserleri’nde bir tane bilet kalmayıp üstüne bir de ekstra tarihler eklemek zorunda kalan Tarkan en son 2010 yılında ‘Adımı Kalbine Yaz’ isimli albümünde bizlerle beraber olmuştu. Tam 5 yıldır herhangi bir albüm yapmayan Tarkan’ın her sene bu kadar talep görmesi bugüne kadar yaptıklarının bir birikimidir. Tarkan son yıllarda elini eteğini iyice magazin basınından çekti ve artık biraz daha ulaşılmaz bir sanatçı oldu. Çok fazla röportaj vermeyen ve tanıtım programlarına çıkmayan Tarkan’ın peşinden koşan birçok program yapımcısı olduğunu biliyoruz.

İlk yıllara baktığımızda Tarkan’ın ‘Tarkan’ olması 1997’de çıkardığı ‘Ölürüm Sana’ albümüyle oldu. Bundan önceki iki albümünde de belli bir yer edinmişti Tarkan ama Avrupa’da da tanınmaya başlaması ‘Ölürüm Sana’ albümünün açılış parçası ‘Şımarık’ ile oldu. Müziğinin ne kadar evrensel olduğunu anlatmaya gerek olmayan Sezen Aksu’ya ait olan ‘Şımarık’ şarkısı Tarkan’ın Türkçe Pop Müziği kavramında gerçek bir yıldız olmasına vesile oldu.  Belki de böyle bir beste olmasaydı Tarkan’ın bu kadar büyük bir çıkış yakalaması biraz daha uzun sürecekti. Sezen Aksu büyüsünün değdiği Tarkan’ın, sonrasında yaptığı işler de ününe ün kattı.

Herkes Tarkan’ı sevmeyebilir; kendisi müziğiyle, tarzıyla bazı insanlara hitap etmeyebilir. Ancak hemen herkeste, sevsinler ya da sevmesinler, duruşu ve müzikteki başarısı sebebiyle Tarkan’a karşı derin bir sempati ve saygı vardır diye düşünüyorum. Zaten dünya çapında ünlü olabilecek kapasitede az sayıda Türk Pop Müziği şarkıcımız var ve bunlardan bir tanesi de Tarkan. Son derece estetik bir görselliğe sahip Tarkan sahne performansıyla da ülkemizin nadir şarkıcılarındandır. Tarzı ve duruşu ile 7’den 70’e herkesin ilgisini çekebilecek bir yapıya sahiptir. Bu sebeptendir ki 5 yıldır yeni bir albüm çıkarmamasına rağmen üst üste konserler verebiliyor, talebi karşılayamadığından bu seriye ekstra tarihler ekleyebiliyor. Biz millet olarak müziğe para harcamak konusunda tutumluyuz malum. Bir şarkıcının orijinal albümünü satın almak, konserine para ayırmak büyük bir lükstür genelimiz için. Bunu aşabilen sayılı isimden biri Tarkan. Birçoğunun “en azından bir kere sahnede izlemek gerek” diyerek “Ölmeden Önce Yapılması Gerekenler” listesine Tarkan konserini de dâhil ettiğine bizzat ben de şahit oldum. Bu kadar ilgi gösterilen konserleri için Tarkan da gayet özeniyor ve dinleyicileri için muhteşem gösteriler hazırlıyor.

Aslında Tarkan Batıyı hedeflediği çalışmalarında belki bu kadar Türk - Orient alt yapılı değil de biraz daha Avrupa - Amerika’ya yönelik bir şeyler yapsaydı, şu an o coğrafya ülkelerinin listelerine girmiş bir şarkıcımız da olbilirdi. Potansiyel açısından özellikle Avrupa’daki erkek yıldızlardan hiçbir eksiği olmayan Tarkan’ın hala vakti olduğunu düşünüyorum. Tarkan’ın Avrupa’da verdiği konserlerin de en az Türkiye’deki kadar dolu olduğunu görebiliyoruz. Bu da nokta atışı ile ne kadar popüler olunabileceğinin bir göstergesi aslında.

Tarkan, ertelenmiş haliyle 2-3-5-6 Ekim tarihlerinde yeniden Harbiye Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde olacak. Her konser öncesi ne yapacağı ve ne giyeceği günler öncesinden konuşulan Tarkan’dan yine muhteşem bir görsel şölen bekliyoruz. Diliyoruz ki Tarkan yakın bir zamanda yeni bir albüm çıkarır da biz de 5 yıllık özlemimizi gidermiş oluruz.

Emre Toprak, PopKedi, Eylül 2015

Yazının orijinali:

http://www.popkedi.com/emre-toprak/tarkan-hala-neden-tarkan

 
Toplam blog
: 8
: 257
Kayıt tarihi
: 01.10.15
 
 

Popüler müzik ve magazine kedi takibi... ..