Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '17

 
Kategori
İnançlar
 

Tek zevk aracin bedenin degil

Tek zevk aracin bedenin degil
 

faniyim, fani olani istemem


Insan da zevk alan tek sey beden degildir. Bunun disinda akil da zevk alir, kalp de alir, ruh da alir. Acilirsa SIR ve HAFA da alir. Biz kendi sahip oldugumuz potansiyelden o kadar bi-haberiz ki yasami bedeni zevklerden ibaret sayiyoruz. Insanin hakikatini bize acan ana kaynak olan Kuran-i Kerim ve Kuran-i Kerim temel alinarak yazilmis eserler kesinlikle ilgi alanimiza girmiyor. Bu sekilde bir yaklasimla kim kaybeder? Allah mi? Kesinlikle hayir, O’nun hicbir seye ihtiyaci yok. Hz. Muhammed mi? Hayir, O gorevini en iyi sekilde yapti. Allah Ondan razi oldu, O da Allah’tan razi oldu.

Sadece ve sadece 3 gunluk dunya icin ebedi gelecegine egilmekten “odu kopan” insan kaybeder.

Arkadas ortami, esim ne der, aliskanliklarim, anamin babamin tepkisi, kariyerim … Yok yok ben kendimi degistiremem derken bir bakmisiz yaslanmisiz, sona dogru gidiyoruz ve iste son. Ama mutlu son degil.

Oysa insan cesaretini toplayip, elalem ne derse desin, neticesinde dunyevi ne tip kaybi olursa olsun ben bunu arastiracagim dese, koskoca bir alemin kapilari ona acilacak.

Sinirli bedeni zevklerden siyrilip, sinirsiz akli, kalbi ve ruhi seyahatlere cikacak. Yeter ki gecmisinden temizlensin ve sana teslim oldum Ya Rab desin.

Bir elma var diyelim. Ben ona bakmayinca elma yok mu oluyor? Hayir.

Bir hakikat var. Kulluk ve ahiret hakikati. Bakmayinca yok mu oluyor hayir. Kisa bir sure sonra, istemedigimiz neticelerle bizi sariyor. Pismanliklar ve vaveylalar icinde yanip kavruluyoruz.

Ey insan, gelecekteki sen, simdiki senden hesap sormadan once gel de hakikati arastir artik. Sartlanmalarini yik ve acik yureklilikle sana sahip oldugun her seyi veren saadet ve huzurun gercek kaynagi Rabbinle gercek bir kul gibi bulus.

Ramazanin son 5 gununu kacirma, tovbe kapilari sonuna kadar acikken, hadi hemencecik gir oradan iceriye.

Not: “Hakikati arastirmamda bana yardim et” diyenler varsa, bunu yorum kismina yazarlarsa blogumda “insanin hakikatine” dair arastirmalarimdan cikardiklarimi daha buyuk bir sevkle paylasabilirim.

 
Toplam blog
: 39
: 757
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Mühendislik eğitimimden sonra (2002), örgütsel davranış alanında yüksek lisans yaptım (2005). 15 ..