Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '16

 
Kategori
Futbol
 

Teknik direktör üzerinden Fenerbahçe'yi anlamak

Bir kulüpte başkan oluyorsunuz ve kulübün adı Fenerbahçe. Avrupa standartlarına uygun bir stadyum ve antrenman tesisleri var bu kulübün. Önemli bir gelire sahip, ekonomik yapısını sağlam bir düzene oturtabilmiş bir kulüp. Pekiyi başkan olarak sizin yapmanız gerekenler nelerdir?

İlk iş teknik direktörü belirlemektir fakat hangi kriterlere göre seçeceksiniz teknik direktörü? Kendi ülkesi dışında başarılı olmuş mu, çalıştığı oyunculara ve kulübe karşı tutumu nasıl, Türk kültürüne uyum sağlayabilecek bir ülkeden mi, çalıştığı kulüpte uzun yıllar kalabilmiş mi, ayrıldığı kulüplerden ne şekilde ayrılmış, menajerler ile ilişkisi ne durumda? Bu kriterleri göz önüne alarak teknik direktör alabilmek için iyi bir danışman ve araştırma ekibine ihtiyacınız var. Pekiyi Fenerbahçe başkanının böyle bir danışma ve araştırma ekibi var mı? Varsa bile etkinlikleri ne durumda?

Pekiyi Fenerbahçe’de teknik direktör seçimi nasıl yapılmaktadır? İlk olarak kulüp başkanının kriterleri çok farklı,  asla kariyer sahibi biri olmayacak, uzun sözleşme imzalamayacak, kulübün istediği yardımcı hocayla çalışacak, ilk sezonun sonunda gönderildiğinde tazminatı çok düşük olacak, vizyon sahibi olmayacak ( Fatih Terim gibi çalıştığı kulüpte yönetimin önüne geçmeyecek) ve en önemlisi başarılardaki payını çok düşük görebilecek.

Bunları nereden biliyorum ben? Kulübün çalıştığı hocaları sırasıyla göz önüne getirin, eskilerden yenilere doğru baktığınızda çok kariyerli hocalardan kariyerine yeni başlamış hocalara doğru bir sıralama göreceksiniz. Başarılı olan hocaların gönderilme şekillerine bakın, 3 Temmuz sürecinde tüm taraftar Aykut Hocanın etrafında toplanınca kendisi gönderildi, son yılların en güzel futbolunu oynatan ve en rahat şampiyonluğu alan Ersun Hoca taraftarın ve medyanın gözdesi olunca gönderildi.

Tüm bunları düşündüğümüzde acaba hocayı mı eleştirmek gerekir yoksa Fenerbahçe’nin hoca seçimlerini mi?

Vitor Periera konusunda eleştirilmesi gereken tek konu ise çalışacağı yönetimi ve başkanı iyi araştıramamış olması.

 
Toplam blog
: 2
: 217
Kayıt tarihi
: 18.03.16
 
 

Sadece okumak ama okuduktan sonra düşünmek... Sadece düşünmek ama düşündükten sonra susmak... Sad..