Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '16

 
Kategori
Telekom / Mobil
 

Telefonunuzun şarj ömrü nasıl uzatılır?

Telefonunuzun şarj ömrü nasıl uzatılır?
 

Batarya Ömrü


Günümüzde artık herkesin en az 1 adet akıllı telefona sahip olduğu bir dönemdeyiz. Akıllı telefonlarının kullanımının artması ile birlikte tüm kullanıcıların en büyük sorunlarından biri olan şarjın bitmesi sorunu ile karşı karşıya kalmış durumdayız.

2000’li yılların başında cep telefonu kullanmış olan kullanıcılar o dönemlerde telefonlarını minimum 5 gün tek şarj ile kullanabiliyorlardı.Günümüzde ise 1 buçuk gün dayanan telefonlar oldukça iyi olarak değerlendiriliyor. Tabiki o zamanların telefonları ile şimdiki telefonları özellik olarak karşılaştırmak yersiz olsa da o kadar gelişen teknolojiye rağmen şarj süresi sıkıntı yaratabiliyor.

Şuan telefonlarımızın şarjını etkileyen en büyük unsurları sıralamak istersek şu şekilde sıralayabiliriz:

*Büyük ekranların kullandığı güç

*Wi-fi ve GPS sinyal aramaları

*Arka planda çalışmaya devam eden uygulamalar.

Şimdi yazımızın devamında anlatacağımız yöntemlerle şarj sürenizin büyük ölçüde artmasını sağlayabilirsiniz.İlk olarak ekran ve duvar kağıtları ilgili olarak tavsiyelerimize başlayabiliriz.

Ana Ekranda Kullandığınız Duvar Kağıdı,Tema ve Parlaklık ayarları:

Bu kısımda en önemli noktalardan biri ekran parlaklığınızın çok olması ekranınız ne kadar parlaksa o kadar çok güç tüketecektir. Son dönemlerde oldukça ilgi çeken animasyonlu ve canlı duvar kağıtları ise şarj düşmanı olarak değerlendirilebilirler. Mümkün olduğunca sade duvar kağıtları kullanmaya özen gösterin.

Amoled ekran teknolojisine sahip bir telefonunuz var ise Amoled ekranlar beyaz ışık verirken daha fazla güç harcadıkları için koyu renkli bir duvar kağıdı güçten tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Kablosuz Bağlantı Ayarları:

Konu cep telefonu olunca en önemli özelliklerden biri Kablosuz bağlantılar olsa da bu özelliği sadece gerektiği durumlarda kullanmak şarj sürenizi büyük ölçüde etkileyecektir.

Örnek vermek gerekirse Bluetooth , Wi-Fi ve GPS’sinizi sadece lazım olduğu anlarda açınız. Aksi taktirde telefon arka planda sürekli bunlarla ilgili arama yaptığı için şarjınızdan çalmaya devam edecektir. Buna ek olarak 3G bağlantınızı da gerektiği anlarda açmanız size avantaj sağlamaya devam edecektir.

Ama tüm bunları yaparsam telefonun bir özelliği kalmaz diye düşünüyorsanız da dışarıda olduğunuz anlarda eşitlemeyi kapatarak internet kullanımı yapmaya devam edebilirsiniz.

RAM’inizi boşaltın ve gereksiz uygulamaları çalıştırmayın:

Bu noktada bahsedeceğimiz ayarlar android kullanıcılarının rahatlıkla yapabileceği bir işlem. iOS kullanıcıları maalesef bu ayarlara erişemiyorlar.

Şuanda hepimizin telefonlarında bir çok uygulama yüklü ve bunların bir çoğu arka planda çalışmaya devam ediyor. ÇAlımaya devam ettikleri için işlemci ile birlikte şarjımızı kullanmaya da devam ediyorlar. Android tarafında bu işlem ram sonlandırma ve görev bitirme işlemi rahatlıkla yapılabiliyor. Bunun için Google Play’de uygulamalar da mevcut fakat bu uygulamarda arka planda sürekli çalıştığı için çok fazla fayda sağlamayabilir.

Telefonunuzun Bataryasını Tam şarj edin:

Gün içinde bu duruma ne kadar dikkat ediyoruz bununla ilgili net konuşmak zor olsa da sizlere tavsiyem telefonunuzu uyarı verene kadar şarja takmayın . Yani %50 olmuş bu yetmez şarj olsun diye şarjda tutmayın. Pil doldur boşalt yaptığı için pilinizin dolum ömrü azalacaktır.

Mümkün olduğunca pilini bittiğinde takın ve tam dolduğu zaman çıkartın.

Umarım bu anlattıklarımız işinize yarayacaktır. Akılınıza takılan soruları yorumlardan ya da iletişim bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 3
: 199
Kayıt tarihi
: 31.07.16
 
 

1985 izmir doğumluyum. Uzun yıllar teknik servis olarak çeşitli firmalarda görev aldım. Teknoloji..