Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Şerafettin Saraçoğlu Dermatoloji Uzmanı

http://blog.milliyet.com.tr/serafettinsaracoglu

24 Ağustos '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Terlemede Alternatif Tedaviler

Terlemede Alternatif Tedaviler
 

Sık sık hiperhidroz için alternatif tedaviler kullanan insanlar hakkında haberler alıyoruz. Bu tedaviler adaçayı, adaçayı tabletleri, papatya, kediotu kökü ve St. John’s Wort gibi bitkisel maddeleri içerebilmektedir. Aynı zamanda akupunktur, biofeedback, hipnoz ve rahatlatma teknikleri de potansiyel tedaviler olarak önerilmektedir. Halihazırda bu alternatif tedavileri tavsiye eden çok az sayıda araştırma vardır; fakat bu durum bunların iyileştirici potansiyellerine olumsuz bir yorum getirmez.


Tıpkı iki insanın birbirinden farklı olması gibi, birbirinin aynı olan iki hiperhidroz vakası yoktur. Aşırı terleme sorunu bir insanın avuç içlerinde, ayaklarında, koltuk altlarında veya yüzünde görülebilir veya vücudun diğer kısımlarında dengeleyici terleme olabilir. Veya bu problemlerin bir kombinasyonunu yaşıyor olabilir.

Dolayısıyla, terleme tedavisi ve kontrolü tamamen bireyseldir. Bir kişi için işe yarayan tedabi bir başkası için işe yaramayabilir ve genellikle tedavilerin bir kombinasyonunu uygulamak gerekir. Doğru kombinasyonun bulunması zaman, sabır ve bilgili ve tecrübeli bir hekimin desteğini gerektirebilir.

Alternatif Tedavilerin Etkili Şekilde Kullanılması

Hiperhidroz tedavisinde alternatif tedavilerin etkili olup olmadığını bilmiyoruz. Fakat sizin rahatlatıcı bir sonuca ulaşmanızı ve sağlıklı tercihler yapmanızı istiyoruz. Eğer alternatif tedavilerle ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki tavsiyeleri aklınızda tutun:

·  Aşırı terleme şikayetiniz hakkında bir doktorla görüşün.
·  Bu sitede ele alınan denenmiş ve gerçek tedavileri göz önünde bulundurun ve doktorunuzla bu tedaviler hakkında konuşun.
·  Dikkate alabileceğiniz alternatif tedavileri hekiminizle tartışın. Alternatif tedavilerin güçlü etkileri olabilir; dolayısıyla doktorunuz potansiyel kontraendikasyonları sizinle tartışmak ve sizi olası yan etkiler hakkında uyarmak isteyecektir.
·  Aldığınız tüm bitkisel tamamlayıcı ürünleri, vitaminleri ve reçetesiz ve reçeteli ilaçları hekiminize söyleyin. Bu önemlidir, çünkü reçetesiz ürünler, reçeteli ilaçlar, şifalı bitkiler ve besin takviyeleri, birbiriyle – bazen tehlikeli şekilde – etkileşebilir.
 

Bu sitede yer alan yazılar aşırı terleme sorunu için genel bilgilendirme amaçlıdır. Var olan tedavi seçeneklerini konusunda uzman bir hekim ile değerlendirmeden tedaviye başlamayın.

Ayrıntılı bilgi ve doktor muayene randevusu için www.serafettinsaracoglu.com 444 5 430

 
Toplam blog
: 43
: 350
Kayıt tarihi
: 17.12.13
 
 

Uz.Dr.Şerafettin Saraçoğlu 1965 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'..