Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '18

 
Kategori
Güncel
 

Terör ve Ayırımcılığı Nasıl Bitiririz?

Terör ve Ayırımcılığı Nasıl Bitiririz?
 

TERÖR VE AYRIMCILIĞA KÖKTEN ÇÖZÜM
İnsanlar arasındaki önyargılar toplumsal sorunların temelini oluşturur. Ülkemizi sarmış zehirli sarmaşıklar insanların bilinçaltına veya yüzüne açıktan açığa şunu haykırdı.
• Aleviler mumsöndü yapar.
• Sünniler mumsöndü yapar.
• Alevinin yaptığı yemek yenmez.
• Sünni kaba, saba olur
• Kürt kabadır, cahildir, vahşidir.
• Türkler bizi yıllarca sömürdü ve bizi ezdi.
• Trakyalılar Avrupalıdır, Avrupalı aydındır.
• Köylü ahır kokar, kabadır.
• Yiğidin harman olduğu yer Yozgat’tır.
• Adanalılar fellahtır.
 
Bu gibi toplum arasında zehirli dişlerle ısırılmış binlerce, yüz binlerce insan olduğu biliniyor.
Toplumda insanlar birbirini tanıdıkça daha fazla güveniyor, daha sağlıklı ilişkiler kuruyor. Bilinenlerin, ya da topluma salınan zehirli fikirlerin ilk ortaya atanı kim veya kimlerdir bilinmez. Ancak Türkiye’deki insanların birbirleri ile hayırlı ilişkiler kurmak ve sağlıklı bir toplum oluşturmalarını önlemek, birlik beraberliği yok etmek, gerektiğinde kaşıyarak toplumda çatışmalar yaratmak için söylendiği ve savunulduğu, dile getirildiği açıktır, kesindir!
 
Ayrılıklar, farklılıklar bir ulusun kültürel zenginliği olması gerekirken ülkemizde onlarca yıldır bu ayrılıkların çeşitli kanallarca, merkezlerce körüklendiği dahası, dini yapılar, siyasi partiler ve toplum için çalıştığını iddia eden etki ajanlarınca bu doğuştan gelen ve değiştiremeyeceğimiz özelliklerimizin üstünlük vesilesi olamayacağı günümüz Türkiye’sinde PKK ve çeşitli terör örgütlerince sürekli olarak kaşındığı, devletin buna karşı yıllarca etkin çözümler üretmediğini üzülerek görüyor ve askeri tedbirlerin de işe yaramadığını görüyoruz!
 
Dostluklar ilkokulda, ortaokul sıralarında, lise sıralarında başlar. Bu yüzden insanlarımızın daha çocukken birbirlerini tanımaları, arkadaşlıklar kurmaları önemlidir. Avrupa baskısı ve Erasmus isimli bir Protestan papazın ismini taşıyan projelerle Avrupa gençliği ile Türk gençliğini birbirine yakınlaştırma hedefi ile yaklaşık on yıldır projeler üreten ve bu projeleri destekleyen ülkemiz bu projelerin daha mükemmellerini ülke içinde neden hazırlayamasın? Unutulmasın ki; bu ülke her yıl yüze yakın ülkeden 23 Nisan’da dünya çocuklarını kabul ediyor, farklı milletlerden çocukları birkaç günlüğüne de olsa aileler evlerinde konuk edebiliyor.
 
Sorunumuz öncelikli sorunu, ülke içindeki sorunları, bölgesel farkları yok etmek için ailelerden başlayarak ilkokul sıralarındayken çözüm temelli projeler başlatmalı, aileleri ve çocuklarımızı daha ilkokul sıralarındayken birbirlerine yakınlaştırmalıyız. Bu konuda projeler üretmek suretiyle, toplumumuzun yirmi sene sonraki geleceği adına yapılacak en hayırlı yatırımlar olacaktır.
 
Hiçbir budala gelecekte tüm kazanımlarını bırakacağı evladının binlerce, milyonlarca düşmanı olsun istemez. İsteyemez! Hem Anadolu coğrafyasında Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürdü, Türk’ü, Çerkez’i, Laz’ı bir bütünün parçaları yapmak için daha ilkokul sıralarındayken etkin çözüme yönelik projeler geliştirmek, önce bu ülke aydınlarının, gelecekte kâbus görmek istemeyen herkesin destek olması gereken görevlerinden biri olmalıdır. Başkaları geldi ayırdı, bize düşen ayrılan parçaları yok olmadan birleştirmek, yaklaştırmak, acıların tamirine yardımcı olmaktır.
 
Bu konuda naçizane öneriler listesi;
• Okulların hepsinin çeşitli şehirlerde karşılıklı olarak etkin kardeş okul projeleri yapılmalıdır.
• Her okuldan gruplar mutlak yılda bir hafta seçilecek farklı şehirlerdeki akranlarıyla onların ailelerin yanında kalmalıdır.
• Bu projeler etkin bir şekilde merkezi yönetim ve yerel yönetimler tarafından desteklenmelidir.
 
Bu projeler kararlılıkla devam ettirildiğinde Karadeniz, Trakya Marmara, Ege, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Bölgesinden on yılda ortak arkadaşları dostlar, kardeş okulları olacak, kimsenin kimseden üstün veya aşağıda olmadığı herkesin eş ve eşit olduğu toplumun gelecek kuşakları tarafından da anlaşıldığından gelecekte, geçmişin önyargılarından kaynaklanan sorunlar gelecekte yok olacaktır.
 
Benzer projeler, komşu ülkelerle Türk Devletleri ve Müslüman Coğrafyadaki Asya, Afrika ve Ortadoğu ülkeleri ile neden yapılmasın?
 
 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..