Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '14

 
Kategori
Teknolojinin Geleceği
 

Tesla ve kablosuz şarj teknolojileri

Tesla ve kablosuz şarj teknolojileri
 

Nikola Tesla


Bildiğiniz gibi kablosuz şarj sistemleri giderek yaygınlaşıyor. 

Şu anda akıllı telefonlar bu konuda öncülük yapar durumda. Bazıları kılıf üzerinden, bazıları yeni kapaklarıyla, bazıları da doğrudan fabrika çıkışında kablosuz şarj sistemini kullanmaya hazır.

Kablosuz şarj sistemi aslına bakarsanız yeni bir teknoloji değil. Nikola Tesla bu tür çalışmaları neredeyse yüz yıl önce yapmıştı.

Bu mekanizma, şu anda, çıkışında doğru akıma dönüştürülen basit bir transformatörden öte değil. Sadece birincil ve ikincil sargılar birbirlerinden bağımsız ve  aralarında biraz mesafe var.

İşte bu teknoloji, akıllı telefonların güç ihtiyacı belli limitlerin altına düşebildiği için gerçekleşme aşamasında.

Kablosuz Şarj sistemleri için diğer adaylar tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve giyilebilir bilgisayar sistemleri. Öte yandan bir kaç yıl sonrasında bu teknolojiyi masaüstü bilgisayarlarda da kullanabilmek için çalışmalar başlamış durumda.

Tesla bu tür bir sistemi ücretsiz enerji dağıtımı amacıyla kullanmayı planlamıştı. İşte bu yüzden de yatırımcıların ilgisini çekmekte başarılı olamadı.

Şimdi bu sistemin çok daha küçük ölçeklerde hayata geçirilmesi sözkonusu. Ama benim beklentim, bu sistemin giderek yaygınlaşacağı ve aktarılabilen enerji miktarının artacağı yönünde. 

Çok fazla bekleyeceğimizi de sanmıyorum. Bir kaç yıl içinde baz istasyonlarının yanısıra, enerji aktarma ünitelerini de yakın çevremizde görmeye alışacağız.

ahmet aksoy

 

 

 
Toplam blog
: 9
: 520
Kayıt tarihi
: 16.08.14
 
 

1953 doğumluyum. İnşaat Mühendisiyim. Uzun yıllar bilgisayar programcılığı yaptım. Şimdi emekliyi..