Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '16

 
Kategori
TV Programları
 

The Walking Dead'in Bağımlısıyız!

The Walking Dead'in Bağımlısıyız!
 

The Walking Dead, The Hunger Games, Mad Max, Resident Evil ve daha aklıma gelmeyen niceler sinema filmi ve TV dizisi örnekleri...
 
The Forest, Day Z gibi oyunlar...
 
Bunların hepsinin ortak noktası günümüz dünya düzeninin ortadan kalkıp yepyeni ama aslında binlerce yıl öncesine ait bir düzenin oluşmasını konu almaları. Bazılarında zombieler var bazılarında uzaylılar ama alt metindeki işlenmek istenen konu sabit. "Hiç bir kuralın olmadığı bir dünyada insan ne kadar insancıl kalabilir?"
 
Karmaşık geldi değil mi? Biraz daha açık anlatayım. Öldürme güdüsü kötü bir şeydir ve hemem hemen tüm filmler bunun kötü insanların yaptığı şeyler olduğunu anlatır. Fakat öyle bir dünya düşünün ki öldürmek zorundasınız. Öldürmezseniz yaşayamayacaksınız. Ya da etrafınızdakiler zaten ölü.
 
İşte The Walking Dead tüm dünyayı ilk bu özelliğiyle etkisi altına aldı. Bilinen medeniyetin tamamen ortadan kalktığı bir dünyada insanın ne kadar vahşileceği üzerine kurulu bir hikaye... Ama salt kan ve aksiyon hiç bir zaman dizinin ana konusu olmadı. Bizi TWD'e bağlayan ana unsur böyle bir dünyada insanların birbirleriyle olan ilişkileri oldu. Girizgahı kısa kesmek istiyorum. Özellikle yeni sezon yani 6. sezon bundan önceki tüm sezonlardan bir yönüyle ayrılıyor. Artık topluluklar birer ülke gibi diplomasiye ve ticarete başlıyorlar. Ve burada işte lider farkları, teknolojik üstünlükler vb şeyler göz önüne çarpıyor. TWD bize modern dünyanın kuruluşunu sanki farklı bir evrende yeniden yorumluyor. İzleyici de bunu ilgiyle takip ediyor. Çünkü insanın sınırlarını zorlayarak hayatta kalma içgüdüsü, herkesin merak ettiği bir şey. Çok sevgili Leo'cuğumuz da The Revenant 'taki hayatta kalma mücadelesiyle almadı mı Oscar heykelini sonunda? Bilgisayar oyunlarında bile artık hayatta kalma üzerine kurulu bir yapı oluşmaya başladı. "Ölmemek için ne kadar acımasız olabilirsiniz" mesajı veriliyor azar azar bizlere.
 
İşte tam da burada yazının esas amacı olan TWD'nin yeni sezonu hakkında son bir kaç cümle sarf edeceğim. Bana göre; Rick ve arkadaşlarının topluluğu yüksek teknolojiye ve orduya sahip bir ülkeyi temsil ediyor. Yiyecek ve hammadde sıkıntıları var. Ama ordu ve silah gücü çok yüksek. Bazı noktalarda Amerika Birleşik Devletleri veya Japonya aklıma geldi. Yeni eleman Jesus'un topluluğu ise zengin topraklara sahip bir tarım ülkesini temsil ediyor. Yiyecek ve becerikli insan sayısı fazla, tesisler güçlü ama ordu yok. Avrupa ülkelerinin günümüzdeki durumu gibi sanki. Bir de Negan var ama onu da yakında göreceğiz. Sanırım o da Putin Rusya'sını bizlere gösterecek. Diplomasinin nasıl yavaş yavaş geliştiğini gördükçe duygulanmamak da elde değil. (şaka)
 
İzleyelim ve görelim!
 
Toplam blog
: 25
: 308
Kayıt tarihi
: 29.02.16
 
 

Romancı, Siyasal İletişim Uzmanı ..