Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '18

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Toplu İğne Kadar Engelli Hakları

Toplu İğne Kadar Engelli Hakları
 

Salih ARIKAN


Engellilerle ilgili yazıları okurken. Kendisiyle hukukumuz olan çok ta sevdiğim bir yazarın makalesine rastladım.

Evet, muhalefet yapabilirsiniz bu en doğal hakkınızdır.Ama verilen hakları küçümseyip toplu iğne kadar küçük olarak değerlendirmesi talihsiz bir ifadedir. Şunu diyebilir ve haklıdır. Bu haklar lütuf değil bizim haklarımızdır. Kesinlikle katılıyorum. Uzun yıllardır verilen mücadelelerin sonucu kamuoyu baskısı uluslar arası ilişkiler ve insan hakları açısından baktığımızda elbette gelişen ve değişen dünyanın etkisi vardır. Ak Partinin gayretleri özellikle Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın özel gayretleri Yoksayılamaz. Engelliler yasası ve birleşmiş milletler engelli hakları anlamında Türkiye büyük mesafeler kat etmiştir. Atmış bine yakın memur binlerce işçi kamudadır. Özel eğitim ödeneği engelli maaşları bakım hizmetleri ve diğer sosyal yardımlar. tabiî ki sorunlar var bunlarda görmezden gelinmemeli. 2022 Sayılı yasadan verilen maaşlarda hiç bir kriter istenmeden çalışmayan herkese aylık verilmeli yoksulluk şartı aranmamalı.

Yazarımız 3 Aylığın bir aylığa çevrilmesinin sevinçle karşılandığını ve abartıldığını söylüyor. Evet, bu ödenek kritersiz ve artırılabilir. Ama ödemeleri aylık olan ve maddi gücü olmayanları tabiî ki sevindirmiştir. Kısacası toplu iğne kadar diyerek verilen hakları küçümsemek doğru değildir. Doğru olmayan bu hakları yeterli görerek hiç bir şey yokmuş gibi davranmaktır.

Haklarımız var ama sorunlarımız da var. Çözüm için el ele verelim ve arkadaşlarımızın hayatlarında olumlu değişimler olsun. Bizler çalışıyoruz ve belirli standartlarımız var. Ama işi aşı ve eşi olmayan morali bozuk ve sorunlarının çözümü için bizim el birliği yapmamızı bekleyen arkadaşlarımızda az değil.

Salih Arıkan,Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..