Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '18

 
Kategori
Eğitim
 

Trakya'da Okul Gazeteciliğinde Muazzam Başarı!

Trakya'da Okul Gazeteciliğinde Muazzam Başarı!
 

Derin Bakış


Bir İlke İmza Atıldı:  Kırklareli’nin, Pınarhisar İlçesi’nde, İlçe Milli Eğitim Müdülüğü’ne, bağlı olarak eğitim-öğretim yapan Pınarhisar Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve İmam- Hatip Ortaokulu, okul yönetimi, öğretmen ve öğrencileri ile birlikte 2017 Kasım ayında yayın hayatına başlayan ve Trakya Bölgesinde bir ilk olarak aylık bülten ve sıralı gazete formatında Gönül Penceresi, isimli dört sayfalık resmi okul gazetesi çıkartıyor.

Ayet-Hadis-Yorum- Kültür ve Edebiyat Gazetesi:Pınarhisar Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve İmam -Hatip Ortaokulu Müdürü Yaşar ALABAŞOĞLU, Müdür Yardımcısı Arif ARICA, okul öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve aylık olarak yayımlanan Gönül Penceresi, gazetesinde haberlerin yanı sıra her ay çıkan yeni sayıda bir şair ve bir yazar, bilinen ve bilinmeyen yönleriyle ele alınarak, öğrenciler ve kamuoyuyla paylaşılıyor. Bunun yanında aylık bültenin konusuyla ilgili olan Ayet ve Hadis yorumları da, gazetenin kültür ve edebiyat misyonu üstlenmesine katkı yapıyor.

Gazetemizin 4. Sayısı Çıktı: Pınarhisar Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve İmam -Hatip Ortaokulu Okul Yönetimi, aylık bülten ve sıralı okul gazeteleri “Gönül Penceresi” ile ilgili yaptığı açıklamada: “ Gönül Penceresi, gazetemizin 4. sayısını 10 Mart 2018 tarihinde “Sorumluluk” temasıyla yayına çıkararak, öğrencilerimiz ve okuyucularıyla buluşturduk. Bu süreçte gördük ki, gazetemiz her basılan yeni sayısında kendini aşarak ve Demirköy ve Vize ilçelerini de, içine alacak şekilde genişleyerek, daha fazla sayıda insan tarafından okunmaktadır. Bölgemizde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ve okul gazeteciliğinde önemli bir örneği teşkil eden okul gazetemiz “Gönül Penceresi”, hedeflediği okuyucu kitlesi ve misyonuyla, eğitim-öğretimin sadece okullarda yapılmadığını bilerek bütün toplumun katlarına yayılması gerektiği bilinciyle yayın hayatına başlamıştır. Ayrıca bizimle aynı durumda ve benzer kategoride eğitim-öğretim yapan diğer okullarımıza da, sıralı gazete formatında düzenli aylık bültenleriyle okul gazeteciliğinin güzel bir örneğini vermiştir. Bununla birlikte gazetemizin her çıkan yeni sayısında öğrencilerimizin okul gazetelerine yazdıkları  deneme yazıları, makaleleri ve şiirleri ile yakın bir gelecekte ülkemizin yeni şair ve yazar adayları olarak karşımıza çıkacaklarınai inancımız tamdır” ifadelerine yer verdi.

 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..