Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '18

 
Kategori
Dünya
 

Trump'ın Füzeleri Yanlışlıkla(!) Mehmetçiğin Bulunduğu Afrin'e Düşmesin...

Trump'ın Füzeleri Yanlışlıkla(!) Mehmetçiğin Bulunduğu Afrin'e Düşmesin...
 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Dışişleri Bakanlığı'na aday gösterdiği CIA Başkanı Mike Pompeo, Senato Dış İlişkiler Komisyonu'nda ifade verdi.

Komisyonun Demokrat üyesi Bob Menendez, Pompeo'ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin 4 Nisan'da İstanbul'da çekilen fotoğrafını sordu.

Demokrat üye Bob Menendez, Trump'ın yeni Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya şu soruyu yöneltti: 

"Rusya'dan S-400 füzeleri alan Türkiye. Bizim müttefikimiz olan Türkiye, DAEŞ'ı yenmek için bel bağladığımız Kürtlere saldıran Türkiye. Bu üç lider Suriye'nin geleceğini konuşmak için görüşüyor ancak fotoğrafta ABD yok. Bu görüşmenin Suriye'nin geleceğini nasıl etkileyebileceğini biliyor musunuz?"

"Soruya tamamen katılıyorum" diyen Mike Pompeo, "Güçlü bir diplomatik çaba ile bu görüşmelerin bir parçası olabiliriz" şeklinde konuştu. Pompeo, ABD'nin terör örgütü YPG ile işbirliğini ise savundu.[1]

ABD’nin Ortadoğu’ya dönük dış politika mutfağında konuşulanlar bunlar ise, kimyasal silah kullanıldığı iddiası bahane edilerek Suriye’de girişilecek askeri harekatın gizlenen amaçlarının neler olabileceği açığa çıkıyor.

Türkiye, DAEŞ’ı yenmek için bel bağladıkları  Kürtlere saldırıyor(muş)… (Bu) Türkiye, Rusya ve İran’la Suriye’nin geleceğini görüşüyor(muş)… Fotoğrafta ABD yok(muş)…

Şeklinde tespit yapıp sesli düşünmeye devam ediyorlar…

Bu (durumun) Suriye’nin geleceğini nasıl etkileyebileceğini biliyor musunuz?

Ve harekete geçiyorlar. Kimyasal silah kullanıldığı bahanesiyle Suriye’ye saldıracaklarını ilan ediyorlar.

Bu veriler ışığında hedefin sadece Esat rejimi olduğu iddia olunabilir mi?

Trump’ın, “hazır ol Rusya, geliyorlar” diye müjdelediği füzeler Suriye toprakları içine fırlatılacak… O belli…

Suriye toprakları içinde “Mehmetçik” de yok mu?

Ve ABD’nin atışlarının “yanlışlıkla” başka yerlere isabet ettiğine dair geçmişte pek çok vakayla karşılaşmışlığımız yok mu?

ABD’nin füzelelerinin yanlışlıkla(!) Suriye’deki Türk varlığına da isabet edebileceğini ileri sürmek komplo teorisi mi olur?

Kuzeyinde ABD destekli Kürt yapılanmasının önünü kesebilmek amacıyla Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunabilmesi için Rusya ve İran’la birlikte çalışma yürüten Türkiye’nin bu hedefinin boşa çıkarılmasına dönük olarak Suriye rejiminin yıkılarak parçalanmış bir Suriye yaratmaya dönük ABD füzelerinin doğrudan değilse bile dolaylı hedeflerinin başında Türkiye’nin de bulunuyor olabileceğinin dikkatlerden kaçmaması gerekiyor.

Suriye parçalanırsa ABD’nin “bel bağladığımız Kürtler…” şeklinde telaffuz ettikleri PYD-PKK yapılanmasının desteklenmeye devam edilmesinin geçerli(!) yeni bahanesinin de yaratılmış olacağı dikkate alıdığında süreç içinde “füze”lerin Türkiye’ye ve Mehmetçiğe yöneleceğini kestirebilmek kehanet midir?

Kimyasal saldırı numarası ABD’nin Fotoğrafta yer alma çabasından başka bir şey değildir… Bu savaş daha çook uzun yıllar devam edecek ve hedefte bizim de bulunmadığımızı sanmak sanırım fazla iyimserlik olacak.

Manzara böyle…

 

Kenan IŞIK

 

 
Toplam blog
: 432
: 2964
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Mülkiye mezunuyum. Emekli müfettişim. Ankara'da yaşıyorum. S'oligarşi isimli kitabı yazdım. Kitap..