Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '14

 
Kategori
Anılar
 

Turgut Özal'dan bir anı

Turgut Özal'dan bir anı
 

Turgut Özal Cumhurbaşkanlığı zamanında Ankara’da bir bilgisayar fuarına katılır. Yapılan kısa bir gezi sırasında Standlar arasında dolaşırken kıvrak zekâlı bir genç dikkatlerini çeker. Tanışırlar. Delikanlı Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde okumakta ve bilgisayar programları pazarlamaktadır. O gece gencin kapısı çalınır, evin önünde resmi bir araç vardır Kibar bir ses der ki: “ Müsaitseniz Cumhurbaşkanımız Çankaya Köşkü’ne

 Sizi bekliyorlar.” Çocuk disketlerini koltuğunun altına sıkıştırır. Arabaya biner. Çankaya’ya vardıklarında gecenin saat ikisidir. Turgut Özal’la sabaha kadar bu gençle yeni programlar üzerine konuşurlar. Öyle ki,  sabah kahvaltısını bile birlikte yaparlar. Cumhurbaşkanı Turgut Özal gönlünü hoş tutar, evine kadar bırakır ve teşekkür eder.

Evet, Cumhurbaşkanı böyle halkıyla bütünleşen gençleri seven yarınları gören gençlere açık, dolu dolu bir insandı… Türkiye çok şey kaybedecek ta ki gece yarılarına kadar isimsiz gençlerle bilgisayardan konuşacak bir Cumhurbaşkanı gelinceye kadar….

Türkiye 16.04.1999            

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..