Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '16

 
Kategori
Eğitim
 

Türk Milleti ve Türk Nesli İçin Yeni Ders Önerisi (Türkiye'nin Takın Tarihi ve Darbeler)

Türk Milleti ve Türk Nesli İçin Yeni Ders Önerisi (Türkiye'nin Takın Tarihi ve Darbeler)
 

Daha önce de buna benzer bir konuda yazmıştım. Bizler Atatürk döneminde olan tüm anlaşmaları, savaşları resmi öğrenen ancak 1938 yılından sonra Atatürk’ün ölümü ve ölümünden önce başlattığı Hatay’ın Türkiye’ye 1939 yılında katılmasından sonraki dönemler hakkında pek bir şey bilmeyiz. Resmi olarak eğitimde tüm bunlar verilmez. Nedeni nedir bilmiyorum!

Hâlbuki bizim 2. Dünya Savaşı sırasındaki politikamız net olarak bu millete ve çocuklarına anlatılmalıdır. 2. Dünya Savaşı sonrası hangi akla hizmet tren yolu yatırımlarından hızlıca vazgeçildi? Hangi akıllının verdiği kararla uçak sanayisinden vazgeçildi de 1940 yılında kendi uçağını kendi yapabilen bir millet nasıl oldu da 2016 yılında yüzde yüz yerli uçağımızı yapabilir duruma gelmeyi hedefliyoruz? Neden Nato’ya girme ihtiyacı duyduk? Nato bize ne kazandırdı ve ne kaybettirdi? 1960 yılına kadar asker darbe yapmayı aklından geçirmezken bir anda nasıl oldu da asker darbelerle anılır oldu? 1960 askeri darbesinin arkasında hangi ülkeler vardı? 1960 Askeri darbesinden sonra emirle ürettirilen yerli otomobiller “Devrim” alelacele neden ağır preslerle ezildi? Türk mühendisinin bir daha böyle milli bir üretime kalkışmasına karşı Devrim otomobili özel bir mizansen bir ders niteliği mi taşıyordu? Avrupa bizi montaj sanayiye zorlarken, ağır sanayiyi bizden soyutlarken aslında bize ne yaptı? 12 Mart 1970 askeri muhtırası, 9 Mart 1971 Askeri darbe teşebbüsünün arkasında kim veya hangi ülkeler vardı? 1974 Kıbrıs Harekâtında bizim karşımızda yer alan bize ambargo koyan ABD değil miydi? ABD bize ne verdi, ne aldı? Türk halkının gerçek düşmanı ABD, Avrupa ile beraber kimlerdi? 1939-2016 kadar Türk Milletinin faydasına ve zararına olan yasalar hangi hükümetler tarafından kabul edildi. Askeri darbelerin bu millete 1960-2016 yılları arasındaki maliyeti ne oldu? Türk darbeler tarihi ve darbelerin arkasındaki yabancı güçler kimlerdi? Bunları bu milletin çocukları net olarak bilirse bilebilirse milletin çocukları yakın geçmişten de gelecek için önemli dersler çıkaracaktır, çıkarmalıdır diye düşünüyorum. Ben bu soruları soruyor ve bu sorularıma doğru cevaplar bulmaya çalışıyorum. Ancak milyonlarca insan hala anadan doğma, babadan olma şu-cu, bu-cu olmak zorunda kalıyor, bölündükçe bölünüyor. 1939 yılından sonrası Türk Milletine en azından benim zamanımda bana öğretilmedi. 1974 askeri darbesinde bize tek yardım eden devletin Libya olduğu, Libya ve Libya’nın verdiği jet yakıtları, jet lastikleri olmasa uçaklar kalkamayacak, durumda olduğu söyleniyor ki, ABD’nin (büyük müttefik, özgürlük dağıtıcısının bize ambargo uyguladığını neredeyse bilmeyen yok) savaş sırasında bize koyduğu ambargolar.

Bence 1938-9 sonrasında olanlar, çıkarılan kanunlar ve bu kanunların Türkiye toplumuna kazandırdıkları kaybettirdikleri açıkça ortaya konmalıdır. Darbeler tarihi konusu özellikle vurgulanmalı, darbelerin dış destekleri mutlaka ortaya konmalıdır. Kore’ye asker gönderiş nedenlerimiz, uçak fabrikasını kapatışımız, 1960, 1970, 1971, 1980 askeri darbeleri, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı, Nato’ya girişimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 1947 yılından sonra geçirdiği değişimler ve nedenleri, yerli ve ağır sanayiden vazgeçişimiz, trenden otomobile geçiş nedenimiz, tren yollarının, hızlı trenlerin ihmal ediliş nedenlerini belgeleriyle birlikte ortaya koymak ve bunu ders kitabı haline getirerek nesillerimize öğretmek zorundayız diye düşünmekteyim, hem biz de öğreniriz. Dedikodu yazarlarının kafamızı bulandırmasından da bu vesileyle kurtulmuş oluruz. Kim bilir belki de dersin adı “Yakın Tarih” adını alır ve okullarda ders olarak okutulur.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..