Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Türk’ün kıyafeti ne kapalı ne açık; açık olamaz çünkü Frenk değiliz, kapalı olamaz Arap değiliz

Türk’ün kıyafeti ne kapalı ne açık; açık olamaz çünkü Frenk değiliz, kapalı olamaz Arap değiliz
 

Dinciler de yanlış biliyor, özgürler de; ikisi de Türk’ü tanımıyor. Belki de İslami kıyafet Türk’ün kıyafetidir: Güzelliğini ortaya koy ama mahremiyetini koru.

Birinde güzellik yok diğerinde mahremiyet, oysa bize ikisi de lazım. Elbise ne için giyilir, sırma saçlarını örtmek için mi; yoksa gül dudaklarını saklamak için mi? O zaman niye elbise giyiyorsun? Anlaşılmaz bir şey, insan güzelliği saklanır gizlenir mi? Niye güzel olduk o zaman?

Güzellik mücevher gibidir, saklanmaz ama piyasa malı gibi de ortaya dökülmez; kıymeti azalır çünkü. Ne kadar güzel olduğunu bileceğiz, güzelliğini göreceğiz ama öyle her istediğimizde ulaşamayacağız.

Haram helal meselesi zor bir konu, bunu dinle de sağlayamazsınız. Hiçbir tarafı görünmeyen kadının şekli ve hareketleri dolaysıyla sapığın fantezisinde her tarafı görülür. Çok açık da çok kapalı da beğenilmez, ölçülü açıklık ölçülü kapalılık daha iyidir. Ölçülü açıklık ilgiyi çeker, ölçülü kapalılık da mahremiyeti sağlar. Bence dinin istediği de budur.

Çok açık çok kapalı kıyafetler hayatın dengesini bozar. Kapalı kadına nasıl güzel mi diye bakarsınız, açık zaten malum; normal giysili insanlarla hayat normal olur. Derdimiz kıyafet olmamalı. Şimdi giyimimiz normal olmadığı için onun bunun ne giydiğini konuşuyoruz.

Kişilerin kendilerine özgü ekstrem yönelişler olsun tabii ki ama ülkenin genel kıyafeti normal olsun.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..