Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye-Rusya savaşı

Türkiye-Rusya savaşı
 

google


Kerem Çalışkan, Odatv’de böyle bir duruma doğru gittiğimizi yazmış:

“Moskova’da güvenlik uzmanları, şimdi bir Türk-Rus savaşında taktik nükleer silahların kullanıp kullanılmamasını tartışıyor…Tartışmayı ABD’deki veteranstoday.com sitesi günü gününe yansıtıyor...”

http://odatv.com/turkiye-rusya-savasina-mi-gidiyoruz-1102161200.html

Yapsınlar, tebrik ederim, TC benim ülkem olsa bile.

TC, Rusya’nın uçağını vurarak, gerçekten tarihe geçti. Rusya da, TC’yi nükleer silahla vurursa, tam tarihlik bir olay yaratmış olur.

Bu, mümkün mü?

Bir gelecekbilimci olarak söylersem:

5 yıldan önce mümkün değil.

Ancak, kesin olan şu:

TC’nin de zarar göreceği bir biçimde, TC, Irak ve/ya Suriye’de nükleer silah kullanılacak. En geç 25 yıl içinde. SU’dan çok, Şişko Çocuk’tan az.

Bunu Rusya mı yapacak?

Bence, Araplar veya Çeçenler aday adayı asıl, Müslümanlar yani.

Tarihin ilk (ve belki de son) canlı nükleer bombası olabilirler onlar. Ölenin bunu bilmesi gerekmez tabii ki.

Putin 8 yıl daha başta. Putin bunu yapamaz değil, bunu yapmaz. Sonuçta bir KGB mensubundan söz ediyoruz, tımarhane kaçkınından değil.

Dolayısıyla, bizi burada ne değil de, nasıl ilgilendiriyor daha çok:

“Alexandrov, Türkiye’de öncelikle ‘askeri hedeflerin, yönetim merkezlerinin, karargahların, havaalanlarının, silah depolarının, ulaşım ve iletişim altyapısının’ vurulmasını ve Türkiye’nin askeri gücünün çökertilmesini istiyor.

Bu hedefler arasında İncirlik, Diyarbakır vb. gibi askeri üsler ilk akla gelenler…

Ancak ‘yönetim merkezleri’ deyince, acaba Ankara’da Genelkurmay ve Türkiye’nin asıl yönetim merkezi Erdoğan’ın oturduğu Saray’ın da bu hedefler arasında olup olmayacağı bilinmiyor…”

Sivi hedef yok görüldüğü gibi hedefler arasında. Sonuçta Putin, Rus Patrikhanesi’ni İstanbul’a taşımak istiyor, İstanbul’u Yeryüzü’nden silmek değil.

(Rahmetli Saddam da, Kuveyt’i kendinin sanıyordu.)

Ve inanın ve emin olun ki bu konuda Putin ile işbirliği yapacak AKP seçmeni çok çıkacaktır bu ülkede. 1969-2002 arasındaki 35 yılda TİP, CHP, ANAP, DYP (Çiller), GP (Uzan), AKP biçiminde oy vermiş bir seçmen profilinden söz ediyoruz şimdi ve burada.

Savaşları harp zengini olma vesilesi sayan, ‘1 koyup 3 almaya eğilimli’ çobanlardan söz ediyoruz burada. 2003’ten sonra Kuzey Irak’ta 1 milyon ölüden para kazananlardan söz ediyoruz burada.

Gelelim askeri strateji irdelemesine:

TC’nin tüm askeri gücünü felç etme eğilimi, olsa olsa Pearl Harbour sonucunu çıkarsar ve uyuyan canavar cüce-dev melezini uyandırır gibi.

Kaldı ki Rusya’nın yok etme iddiasında olduğu IŞİD, o koşulda durumdan feci kendine vazife çıkarır ve askeri desteksiz tüm sivil merkezleri birbirine katar. Rusya’nın göremediklerinden biri bu bizce.

Yani, bu bir düello değil poliello.

Rusya’nın yanında Çin.

TC’nin yanında az AB, çok ABD.

O sırada 1,5 milyar Müslüman, ıslık çalarak havaya bakmaktadır fonda.

Gelecekbilimci ve TC vatandaşı olarak, kendi hesabıma şunu derim:

Vuracaksa TC’yi, Rusya vursun. Asılacaksan, kaliteli sicimle asıl yani.

Açıkçası bu sırada NATO’nun da, 5-6 ay gecikmeli tepki göstereceğini ve bunun da ‘de facto’ tepkisizlik olacağını önceden belirtmiş olalım.

Anımsayalım:

NATO / BM kuvvetleri, Bosna’da katliama seyirci kaldı. Çünkü, askerlerin üzerine silah çevrilmişti ve onlar da geri çekildiler.

Sonuçta, haberin kaynağı Odatv ve onun da çizgisi şu anda belli.

Zaten şu geçersiz saptama yeterli:

“Erdoğan ve Türkiye Rus uçağında olduğu gibi yeni bir tuzağa çekiliyor…”

İyi de Erdoğan, 7 Haziran 2015 akşamından beridir savaş şıkkını seçti. Ne yaptığını gayet iyi biliyor adamımız.

İyi anımsayın ve izleyin:

İlk genel seçimden sonra, 6 günde IŞİD, TC ve PKK, 3’ün 2’li permütasyonu olarak, 6 gecede 6 farklı biçimde birbirlerine daldılar. Saldırdılar demiyorum, daldılar. Hani, hepsinin ortak olduğunu bile düşündüm o ilk 6 günde.

6 günde 3. Dünya Savaşçıkları başlatıldı. Düşünün ki bunu 1,5 yılda Ukrayna, 6 bin ölüyle bile yapamadı. Yeni 6 bin kişi, fiilen 2 adya öte yana havale edildi. Hemi de NATO silahları ile. Rusya uçağı da NATO silahı ile düşürüldü.

Yani sen, Çingene’yi kral yaptıktan sonra, kral babasını astırmış, şaapmış, köle pazarında satmış, oralara hiç karışamazsın. Yangına benzin döken sensin, ABD’sin, NATO’sun, AB’sin çünkü.

Toparlar ve çıkarsak:

Bundan sonraki savaşlar, böyle çılgınca ve Zihni Sinir’ce olacak doğru. Ancak rasgele saçmalama olarak değil, kaotik pertürbasyonlar ve bifürkasyonlar olarak.

Sonuç:

Nasıl ki 1945 atom bombaları ve 1957 Sputnik uydusu Homo Posterus’a yol açtıysa, 3. Dünya Savaşçıkları da aynı şeye doğru bize yol açıyor.

Yani:

Birden sonrası istatistik.

Siz savaşla ilgilenmeseniz de, savaş sizinle ilgilenir.

Trajediler yinelenince, komedi olur.

Gelecek hep gelir.

Gelecek uzun sürer.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..