Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '16

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye'de Tayyip Erdoğan'a "hakaret etme" yarışması düzenlense kim birinci olur!

Türkiye'de Tayyip Erdoğan'a "hakaret etme" yarışması düzenlense kim birinci olur!
 

internetten alınmıştır


Almanyalı "mizahçı"nın Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret eden şiirinin yargıya gönderilmesine içerleyen İngiliz dergilerinden The Spectator, Tayyip Erdoğan'a hakaret yarışması açmıştı...Yarışmayı açan derginin yazarlarından Douglas Mourray, kazanana bin sterlin de ödül vaadetmşti...

Basına yansıyan haberlere göre, bu yarışmayı  Londra eski belediye başkanı Boris Johnson kazanmış...Bay Johnson, biraz da siyasi kimliğinden dolayı bu müthiş ödülü hak etmiş!!!

Londra eski belediye başkanının İstanbul eski beledeyi başkanı ve şimdiki Türkiye Cumhurbaşkanı'na ne türlü hakaret ederek bin sterlin kazandığını bilmiyoruz...Ödülü kazandığına göre, epeyce bir küfürbaz şiir olmalı bu.

Ben diyorum ki, Türkiye sınırlarını aşan Tayyipfobia, artık Erdoğan'a hakaret yarışmalarına kadar vardığına göre, öteden beri Tayyipfobia ile malül bizim "küfür ustaları" aralarında bir yarışma açsalar kim kazanırdı acaba?

Aslında, Türkiye'de ilan edilmemiş bir hakaret yarışı var da, ucuna bir milyon ödül konulan bir yarışma ilan edilse acaba bu bir milyona kim ister?...Yani, kim Cumhurbaşkanı'na hakaretten milyoner olmak ister?

Benim aklıma gelen adaylar herhalde herkesin aklına geliyor...Hakaret ve küfür konusunda uzman epeyce yazı erbabı var ülkede...Geçmişte bu konularda kitaplar yazıp çok para kazananlar oldu...Ama Cumhurbaşkanları mızıkçılık edip mahkemeye verince, kazandıkları bu paraların bir kısmını tazminat olarak geri vermek zorunda kaldılar.

Benim hatırladığım bir örnek, Emin Çölaşan'ın Merhum Özal'la ilgili yazdığı "Türgut  Nereye Koşuyor" adlı kitabıydı...O zaman da aynı diktatörlük hikayeleri, aynı teraneler sıralarındı...Bu kitap çok sükse yaptığı için yazarına epeyce bir para kazandırmıştı ama Rahmetli Özal, hakaret davası açarak önemli bir miktarını Emin Çölaşan'dan almıştı...

Sözcü Gazetesinin başyazarı olan Emin Çölaşan şimdi de Tayyip Erdoğan  hakaret yarımasında en önde gelen adaylardan biridir...Tabii aynı gazetenin öteki yazarlarını da sıraya koymak lazım...Hatta, Bekir Coşkun Çölaşan'ı sollar bu konuda.

Cumhurbaşkanı'na hakaret içeren yazılar yazmak, şiirler döktürmek iyi hoş da Cumhurbaşkanı bu kadar "tahammülsüz" olmasa!!...Yani, bu nasıl Cumhurbaşkanlığıdır ki, gazetecinin hakaretlerini mahkemeye götürüyor ve tazminat ödetiyor...Böyle demokrasi mi olurmuş!!!

Oysa, Cumhurbaşkanı'na( özellikle de halk tarafından seçilenine) acaip hakaretler edilebilmeli, hatta ağıza alınmayacak küfürler de söylenmeli...Hem de bunların hiç bir cezai karşılğı olmamalı...Türkiye'nin ve Avrupa'nın "demokratları" bunu istiyor.

Türkiye'deki Batıcılar, "Şu dinciler de çok olmaya başladı" öfkesinden kaynaklanan hakaretler ederken, Batılı'lar da "Şu Türkler de çok olmaya başladı" hırsından hareketle Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı'na hakaret ederek rahatlama yoluna girdiler.

Adamlar burunlarından soluyorlar...Tayyip Erdoğan'ın kontrol edilemez oluşu, onların tüm insani, medeni ve etik sınırlarını aşıyor, sinirlerini hurdahaş ediyor...Ne İngiliz centilmenliği ne Fransız beyfendiliği ne asalat ne medeniyet...Hiç bir şey kalmıyor...Kalan sadece küfür dolu ağızlar.

Yani, İstiklal Marşı şairimiz Merhum Mehmet Akif, Çanakkale'de o "iğrenç" yüzünü gösteren Avrupa'ya haykırırken "Maske yırtılmasa bize hala afetti o yüz/ Medeniyet denilen o kahpe hakikat yüzsüz" diyor ya...Bugün de durum aynı...Ne var ki, bugün o "medeniyet maskesi"ni yırtan Tayyip Erdoğan oluyor.

İngiliz dergisi Thi Spectator( tıpkı diktatör gibi ses veriyor) bin sterlinlik bir yarışma açmış ama yakında Nobel adaylıkları için bir de Tayyip Erdoğan'a hakaret kategorisi açılabilir. Bu yarışmaya Türkiye'den de çok sayıda kalem erbabı aday olacaktır.

Bakarsınız  ikinci bir Nobel kazananımız çıkar...Yok, bize Nobel vermezler mi diyorsunuz...Niye vermesinler;  Orhan Pamuk, "Bir milyon Ermeni kestik bunu bir ben söylüyorum, kimse söylemiyor " dedikten sonra Nobeli kapmadı mı?

Biri de çıkar; Tayyip Erdoğan bir diktatördür, Bağdat'ı yerle bir etti...Irak'ta çok kan döktü...Suriye'de çoluk çocuk varil bombalarıyla katletti...Filistinde misket bombalarıyla binlerce insanı öldürdü...diye döktürüp hiç kan dökmemiş "Medeni Avrupa"nın o narin ellerinden ödülünü alabilir!!

Bence hemen çalışmaya başlasın bu büyük ustalar!!!

 

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..