Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hikmetullah Yetkin Gazeteci Yazar

http://blog.milliyet.com.tr/hikmetullahyetkin

10 Ağustos '17

 
Kategori
Dünya
 

Türkiye’de bir ilk! Farsça gazete yayın hayatına başladı

Türkiye’de bir ilk! Farsça gazete yayın hayatına başladı
 

Türkiye’de Bir İlk! Farsça Gazete Yayın Hayatına Başladı


Türkiye İran ilişkilerini sağlamlaştıracak gazete yayın hayatına başladı.
Van’da Farsça ve Türkçe bastırılan ‘Van Gazetesi’, yayın hayatına başladı. Van Gazetesi adı altında hem Türkçe hem de Farsça basılan gazetenin ilk sayısı çıktı. Vanlı yazar ve şair Hikmetullah Yetkin ile İranlı İş Kadını Semira Razemi tarafından bastırılan gazetenin Türk-İran ilişkilerine de katkı sunacağı belirtiliyor. İki ülkenin özellikle tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımına yer verecek olan gazetede, ayrıca kentin önemli mekanlarının adresleri ve yol haritasına da yer verilecek. Hikmetullah Yetkin, “Van Gazetesi olarak amacımız, İran’dan gelen turistlerimizin burayı daha iyi tanıması ve burada daha rahat yol almasıdır. Yine buradan İran’a gidecek olan vatandaşlarımıza da orada kendilerine rahat ortamı sağlayabilmektir. Gazetemizde, genelde Türkiye’nin ve İran’ın tarihi yerlerine, tanıtımlara ve röportajlara yer vereceğiz. Bunun hem Türkiye’nin tanıtımı hem de İran’ın tanıtımı için büyük bir ortaklık olacağını düşünüyoruz” dedi.
 
GazeteNİN İran, Azerbaycan Türkiye ve Kıbrıs’a dağıtılacağını dile geitren Yetkin, bu konuda çok mutlu olduğunu dile getirdi.
“ Türkiye’de Farsça olarak bir ilkiz. Bu yüzden bizlerde daha iyisi olmak için çaba sarf ediyoruz. Bu konuda bizlere destek veren White Bridge Otel, Okyanus giyim, Tepe Teras şirketlerine ve kamu kurum kuruluşlarına teşekkür ederim. 
 
 
Toplam blog
: 115
: 984
Kayıt tarihi
: 15.10.12
 
 

Susmak en iyi cevap olsa gerek. Basitin yorumu, ağırın taşını sayar sadece...  Hikmetullah Yetkin..