Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '15

 
Kategori
Otomobil
 

Türkiye'de düzenlenen en etkin Yarış Oyunları

Türkiye'de düzenlenen en etkin Yarış Oyunları
 

TOSFED


TOSFED yani Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu gözetiminde düzenlenen yarış oyunları arasında iki kategori bulunmaktadır. Bunlar Ulusal Şampiyona ve TOSFED kupasıdır.
 
Ulusal Şampiyona içerisinde off-road yarışları, karting, historic rally, klasik otomobil, trial ve tırmanma yer almaktadır. Tırmanma oyunlarında, araba ve motorlar engebeli arazide tümsekleri aşmaya çalışır.
 
TOSFED kupasında ise ralli kupası, pist kupası, drift kupası, rallikross kupası ve raid kupası profesyonel yarışmacılara ev sahipliği yaptığı büyük ödüllerin olduğu yarış oyunlarıdır. Her sene uzman halem kontrollerinde düzenlenen bu yarış oyunları büyük bir ilgiyle takip edilmetedir. Slalom ve süper slalom yarışları Eskişehir ve Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde düzenlenmektedir. Slalom yarışlarında doğan SLX marka modifiye otomobiller parkurda yerini alarak ilginç karşılaşmalara sahne olmaktadır. Eski bir Toros araba ile Doğan SLX’in kapışmaları yarış oyunları arasında trafiğe kapalı yollarda yapılmaktadır.
 
Slalom yarışlarında yola çakılı bayraklar bulunur ve araçlar bu bayrakların arasından geçerek yarışmayı tamamlamaya çalışırlar. Hızını alamayan sürücüler, bayrakları devirerek hafif kazalar atlatabilmektedirler.
 
Yarış oyunları ile ilgili akademik bilgi edinmek için Wikipedia bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.
 
 
Toplam blog
: 19
: 282
Kayıt tarihi
: 28.04.13
 
 

2004 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi iktisadi İdari Bilimler Fakültesinden mezun olduktan son..